• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

O echipă din Olanda a fost eliminată din Cupă din cauza unei greşeli incredibile a unui arbitru. O partidă din Cupa Olandei din urmă cu trei săptămâni a fost decisă în urma loviturilor de departajare, însă penalty-urile s-au rejucat miercuri dintr-un motiv greu de imaginat.

Loviturile de pedeapsă de acum 21 de zile s-au executat conform noului sistem ABBA, neimplementat însă în Olanda şi folosit experimental în acest sezon doar în competiţiile din Anglia.

Federaţia Olandeză a sesizat gafa arbitrului şi a decis reexecutarea doar a loviturilor de departajare, după sistemul tradiţional.

Spre deosebire de prima partidă, gruparea din liga a cincea, HSV Hoek, a eliminat formaţia din liga a treia, FC Lisse: a câştigat cu 6-5 la "loterie" după ce pierduse cu 4-5 în urmă cu aproximativ o lună.

Loviturile de departajare au fost un veritabil blestem pentru olandezi de-a lungul timpului. Este modul în care a fost eliminată naţionala "Portocalei mecanice" în semifinalele Campionatului Mondial atât în 1998, contra Braziliei, cât şi în 2014, împotriva Argentinei.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT