• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Alexandru Maxim (27 de ani) se află în fața unui nou început în Bundesliga, după ce ”a schimbat macazul” și a trecut de la VfB Stuttgart, la FSV Mainz 05. Jurnaliştii de la World Soccer consideră această mutare surprinzătoare, în sensul că şvabii au renunţat foarte uşor la mijlocaş.

Sezonul trecut a fost unul foarte bun pentru internaţionalul român, care a reuşit 5 goluri şi 7 assisturi într-o campanie care a readus-o pe Stuttgart în elita fotbalului german. Fosta campioană a Germaniei a câştigat 2.Bundesliga şi anunţa ambiţii mari pentru noua stagiune.

Însă oficialii au decis să renunţe la Maxim, pentru o sumă mai degrabă mică - 2,5 milioane de euro -, lucru care i-a mirat pe ziariştii de la World Soccer. Într-un material dedicat lui Stuttgart aceştia notează că fanii au rămas "perplecşi" aflând cât de uşor s-a renunţat la Maxim.

"Decizia conducerii lui Stuttgart de a-l lăsa pe popularul mijlocaş ofensiv Alexandru Maxim să plece la Mainz i-a lăsat pe fanii lui Stuttgart perplecşi", notează sursa citată.

Altfel, Maxim pare că s-a integrat deja la Mainz, în partidele amicale fiind mereu printre remarcaţi.