• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Jose Mourinho a început războiul psihologic înainte de finala Europa League, programată pe 24 mai. "Specialul" a spus că Ajax nu ar fi trebuit să evolueze în primăvara europeană, fiind o echipă care în toamnă a evoluat în grupele Champions League.

Cu mai puţin de o săptămână înainte de duelul cu "lăncierii", tehnicianul portughez al lui United a dat încă o dată dovadă că este un maestru al polemicilor. Mourinho a criticat regulamentul UEFA, care permite echipelor de pe locul trei clasate în grupele de Ligă să evolueze în fazele finale ale Europa League.

"Ei sunt o echipă de Liga Campionilor. Cred că o echipă nu ar trebui să poată juca în două competiţii europene în acelaşi sezon şi cred că ar trebui să plece acasă dacă nu se califică în grupele Ligii. Noi am ajuns în Europa League pentru că am terminat sezonul trecut pe locul al cincilea şi am luat startul în competiţie încă de la început", a spus Mourinho, într-o conferinţă de presă.

Un eşec în finala Europa League împotriva formaţiei Ajax Amsterdam, ar fi sinonim cu ratarea calificării în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor şi ar costa-o 50 milioane lire sterline (58,2 milioane euro) pe Manchester United, după cum a anunţat directorul financiar al clubului englez, citat de agenţia EFE.

Gruparea de pe Old Trafford nu a mai luat parte de două sezoane la cea mai importantă competiţie continentală intercluburi, iar o nouă ratare a calificării va activa o clauză ce prevede o penalizare în valoare de 21 milioane lire sterline (24,4 milioane euro) în contractul pe care United l-a semnat, pe o perioadă de zece ani, cu producătorul german de echipament sportiv Adidas.