Logo Steaua București / Foto: Facebook@CSASTEAUA
Proiect de 50 de milioane de euro la CSA Steaua
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (17.03.2024)
Exclusiv Florinel Coman și Darius Olaru, luați în colimator de Florin Prunea după România - Irlanda de Nord 1-1
Fulham v Tottenham Hotspur, Premier League, Football, Craven Cottage, London, UK - 16 Mar 2024
Lovitură pentru Drăgușin! Anunțul lui Postecoglou
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Liga Digi Sport

FCSB - Lugano 1-2. Roş-albaştrii au ratat primul loc în grupă, după al doilea eşec la rând în UEL

07.12.2017, 09:57

FCSB a ratat primul loc în Grupa G din Europa League, după cinci runde în care a fost lider. Echipa lui Nicolae Dică a fost învinsă pe Arena Naţională de Lugano, scor 1-2.

fcsb lugano
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Roş-albaştrii au încheiat astfel pe poziţia a doua în grupă, pentru că Viktoria Plzen s-a impus cu 2-0 în faţa lui Hapoel Beer Sheva în Israel.

Elveţienii au făcut linişte pe Arena Naţională după doar trei minute de joc, prin fundaşul Daprela, care l-a surprins pe Andrei Vlad cu o execuţie de la distanţă.

Roş-albaştrii au reacţionat prin şutul lui Golofca, scos de sub bară de David Da Costa, la o fază la care Florin Tănase a fost iniţial faultat în careu.

După un alt posibil penalty refuzat elevilor lui Dică, la o intrare imprudentă asupra lui Junior Morais, oaspeţii s-au desprins în minutul 32, datorită reuşitei lui Vecsei.


Până la pauză, tânărul Andrei Vlad a avut o paradă salvatoare în faţa lui Bottani, evitând ca scorul să ia proporţii umilitoare.

Intrat pe teren în finalul primei reprize, în locul lui De Amorim, Gnohere a dat speranţe roş-albaştrilor. Golgheterul celor de la FCSB a redus din diferenţă după o oră de joc, printr-un şut deviat din afara careului.

Francezul a mai fost periculos o dată, în minutul 90, dar prea puţin pentru ca echipa lui Dică să evite al doilea eşec consecutiv în UEL.

Totuşi, roş-albaştrii revin în primăvara europeană după cinci ani. În 2013 au trecut de Ajax în 16-imile de finală ale Europa League, înainte de a fi eliminaţi în faza următoare de viitoarea câştigătoare a trofeului, Chelsea.


LIVE TEXT 

Min. 90+4 - FINAL DE MECI! FCSB a suferit al doilea eşec la rând în Europa League şi a ratat astfel şansa de a încheia Grupa G pe primul loc. Vicecampioana României merge în 16-imile de finală de pe poziţia a doua, fiind depăşită de Viktoria Plzen, învingătoare cu 2-0 în Israel, în faţa lui Hapoel Beer Sheva

Min. 89     Cartonaş galben primit de portarul oaspeţilor, Da Costa, pentru trageri de timp. 

Min. 87 - Ultima schimbare la Lugano. Bnou-Marzouk a intrat în locul lui Yao. 

#Singura şansă a roş-albaştrilor de a încheia pe primul loc este să întoarcă rezultatul şi să câştige meciul cu Lugano. Plzen a marcat pentru 2-0 pe terenul lui Hapoel Beer Sheva şi s-a desprins probabil decisiv

Min. 74 - Schimbare la oaspeţi. Mihajlovic a intrat în locul lui Culina. 

Min. 72     Dragoş Nedelcu a primit cartonaşul galben, pentru proteste.  La fel şi Mihai Bălaşa.

Min. 61 - Ultima modificare la FCSB. Florin Tănase, care a acuzat dureri la spate, a fost înlocuit de Momcilovic. 

Min. 60 - GOOOOOL FCSB, 1-2! Roş-albaştrii revin în joc, datorită golgheterului lor. Gnohere a marcat cu un şut deviat din afara careului şi a redus din diferenţă

Min. 46 - A doua schimbare la FCSB. Dennis Man a intrat în locul lui Golofca. 

Min. 46 - A început repriza a doua. 

Min. 45+2 - PAUZĂ! După o primă repriză în care FCSB a fost de nerecunoscut, Lugano conduce cu 2-0, iar roş-albaştrii nu par capabili să revină în joc şi riscă să rateze primul loc în grupă. 

Min. 42 - Ocazie FCSB! Nedelcu a tras bine de la distanţă, dar mingea a trecut puţin pe lângă poarta lui Da Costa. 

Min. 41 - O modificare şi la oaspeţi. Sabbatini a intrat în locul lui Piccinocchi. 

Min. 41 - Schimbare la FCSB. De Amorim, foarte slab în această primă repriză, a fost înlocuit de Gnohere. 

#După ocazia lui Bottani, pe Arena Naţională s-au auzit primele fluierături ale fanilor roş-albaştri, nemulţumiţi evident de prestaţia elevilor lui Dică

Min. 35     Primul "galben" al meciului a fost primit de Kovacic, pentru un fault asupra lui Ovidiu Popescu. 

Min. 34 - Ocazie Lugano! Bottani putea face 3-0, cu un şut de la marginea careului, dar Vlad s-a opus ca scorul să ia proporţii, cu o paradă excelentă. 

Min. 32 - GOOOL, 2-0 Lugano! Lucrurile se complică pentru echipa lui Nicolae Dică. Elveţienii s-au desprins, datorită reuşitei lui Vecsei, care a scăpat uşor de Larie şi l-a învins pe Vlad cu un şut imparabil din mijlocul careului. 

#Nu vin veşti bune nici din Israel. Viktoria Plzen a deschis scorul în meciul cu Hapoel Beer Sheva şi, în acest moment, este pe primul loc în grupă

Min. 25 - O nouă fază controversată în careul oaspeţilor. FCSB a cerut încă o dată penalty, pentru o intrare întârziată a lui Kovacic asupra lui Junior Morais. 

Min. 20 - Ocazie FCSB! O primă şansă pentru roş-albaştri. Portarul oaspeţilor a respins de sub bară mingea trimisă din prima de Golofca. La aceeaşi fază, vicecampioana României ar fi trebuit să primească penalty, pentru o intrare periculoasă a lui Golemic asupra lui Tănase.

Min. 3 - GOOOL, 1-0 Lugano! Elveţienii suprind şi deschid scorul pe Arena Naţională prin Daprela. Fundaşul stânga a marcat cu o execuţie de senzaţie din afara careului: şut din voleu fără preluare, la care Vlad nu a putut interveni.  

Min. 1 - A început meciul. 

ECHIPELE DE START:

FCSB (4-2-3-1): 99. Andrei Daniel Vlad - 44. Gabriel Enache, 3. Ionuţ Larie, 4. Mihai Bălaşa, 12. Junior Morais - 23. Ovidiu Popescu, 6. Dragoş Nedelcu - 22. Cătălin Golofca, 10. Florin Tănase (c), 29. William de Amorim - 17. Florinel Coman
Antrenor: Nicolae Dică
Rezerve: 1. Florin Niţă, 5. Mihai Pintilii, 8. Lucian Filip, 9. Harlem Gnohere, 15. Marko Momcilovic, 98. Dennis Man.

Lugano (4-3-3): 1. David Da Costa - 96. Guy Eloge Koffi Yao, 6. Dominik Kovacic, 5. Vladimir Golemic, 30. Fabio Daprela - 21. Radomir Milosavljevic, 18. Mario Piccinocchi (c), 17. Balint Vecsei - 9. Antonini Culina, 10. Mattia Bottani, 8. Davide Mariani.
Antrenor: Pierluigi Tami
Rezerve: 23. Joel Kiassumbua, 7. Younes Bnou-Marzouk, 14. Jonathan Sabbatini, 22. Steve Rouiller, 34. Stefano Guidotti, 91. Dragan Mihajlovic, 95. Carlo Manicone 


 UPDATE 21:27 Cu puţin timp înainte de startul partidei FCSB - Lugano, Becali a explicat de ce este optimist, în ciuda faptului că Dică protejează mai mulţi jucători

"Eu cred că vom obţine locul 1, chiar dacă odihnim câţiva jucători. Suntem valoric peste ei. Nici nu contează cine joacă, d-aia i-am adus, să câştige meciuri. De aceea am dat trei milioane pe Coman, să arate ce poate. Avem ocazia la meciurile astea unde nu sunt probleme să îi verificăm, să vedem ce le poate capul", a spus Gigi, înainte de meci.

UPDATE 20:57 Ultimele detalii de la Arena Naţională, prin intermediul reporterilor noştri. Helmuth Duckadam a vorbit cu o oră înainte de meci despre confruntarea cu Lugano, dar şi despre câţi spectatori vor fi pe cel mai mare stadion al ţării.

UPDATE 20:35 FCSB - Lugano. Roş-albaştrii au anunţat, prin intermediul paginii de Facebook, echipa de start pentru duelul cu Lugano:

Vlad - Enache, Larie, Bălaşa, Morais - Nedelcu, Ov.Popescu - Golofca, Tănase, De Amorim - Coman 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

UPDATE 19:23 Se anunţă foarte puţini spectatori în tribunele Arenei Naţionale. Din acest motiv, oficialii roş-albaştrilor au decis să menţină casele deschise până la ora 22:05, când începe meciul.

UPDATE 13:00 Deşi a promis că nu va mai dezvălui echipa înainte de meciuri, Becali nu s-a putut abţine. Dică va proteja mai mulţi jucători, pentru campionat.

"Dică a făcut echipa în funcție de meciul cu Botoșani. Este adevarat că sunt bani la mijloc, însă vom menaja câțiva jucători. Nici Gnohere, nici Man, nici Pintilii nu vor juca, îi protejăm pentru meciul cu Botoșani. O să joace Nedelcu, Ovidiu Popescu, cu Amorim, cu Golofca.

Tănase va fi al 2-lea atacant, Coman va fi vârf. Tănase a zis că joacă din 3 în 3 zile, că nu e o problemă pentru el. De Andrei Vlad nu știu, asta rămâne să stabilească Dica, eu l-aș pune pe Vlad" a spus Gigi Becali la Pro X.

Cum va arăta FCSB cu Lugano, conform lui Becali

Vlad - Enache, Bălașa, Larie, Morais - Nedelcu, Popescu - Golofca, Tănase, De Amorim - Coman

UPDATE 13:27 Conducerea RATB a decis să prelungească programul de circulație pe liniile din jurul Arenei Naționale, cu ocazia meciului dintre FCSB și Lugano.

”În aceste condiții, mijloacele de transport ale liniilor 1, 10, 40, 46, 55, 56, 86 și 104 vor avea programul prelungit până la defluire. Menționăm că spectatorii vor avea la dispoziție și autobuzele liniilor de noapte”, se arată într-un comunicat remis de RATB.


UPDATE: 12:40 FCSB - Lugano. Conducerea vicecampioanei a hotărât ca meciul cu Lugano să se dispute cu acoperișul tras. Organizatorii așteaptă în jur de 15.000 de suporteri pe Arena Națională.


FCSB va juca în această seară ultimul meci al sezonului din grupele Europa League. Roș-albaștrii sunt deja calificați, dar vor cu orice preț victoria în meciul cu Lugano pentru a fi siguri de primul loc în grupă. Nicolae Dică este hotărât în mare măsură asupra echipei de start și mai are o singură dilemă - dacă să înceapă în poartă cu Florin Niță sau Andrei Vlad.

În mod normal, dacă este să ne luăm chiar după declarațiile pe care tehnicianul le-a dat după meciul cu Viktoria Plzen, acesta va miza pe Vlad, ținând cont de faptul că echipa este deja calificată. Totuși, Dică se gândește că Niță poate oferi mai multă siguranță echipei, iar cum meciul este unul important pentru FCSB, ar putea începe cu portarul de 30 de ani.

FCSB - Lugano. Va miza pe ”tripleta de aur”

Dacă în poartă Dică urmează să se hotărască între Niță și Vlad, pe celelalte posturi nu are prea multe variante. Tehnicianul va avea la dispoziție doar 17 jucători, din cei 22 trecuți pe lista UEFA.

Cum Pleașcă nu este trecut pe lista UEFA, pe postul de fundaș dreapta va reveni Gabriel Enache, absent la ultimele două meciuri. Cuplul de fundaș centrali va fi format din Larie și Bălașa, ținând cont de faptul că Planic este accidentat.

La închidere, lângă Pintilii, va juca cel mai probabil Nedelcu, jucător menajat la meciul cu Juventus. Vârf împins va fi mai mult ca sigur Harlem Gnohere, care va fi ajutat de ”tripleta de aur”: Man, Tănase, Coman. Alte două soluții pentru linia ofensivă ar mai fi Golofca și De Amorim, dar cel mai probabil Dică îi va folosi după pauză.

Cum ar putea arăta FCSB, în meciul cu Lugano: Vlad - Enache, Bălașa, Larie, Morais - Popescu, Nedelcu - Golofca, Tănase, De Amorim - Coman

Lotul FCSB pentru meciul cu Lugano:

Portari: Florin Niță, Andrei Vlad

Fundași: Ionuț Larie, Mihai Bălașa, Junior Morais, Marko Momcilovic

Mijlocași: Gabriel Enache, Mihai Pintilii, Dragoş Nedelcu, Lucian Filip, Ovidiu Popescu, Cătălin Golofca, William De Amorim, Florin Tănase

Atacanți: Dennis Man, Harlem Gnohere, Florinel Coman

FCSB - Lugano. Absențe importante pentru Dică

Dică nu se va putea baza la meciul cu elvețienii pe 5 jucători din cei trecuți pe lista UEFA. Este vorba despre Romario Benzar, Bogdan Planic, Filipe Teixeira și Denis Alibec, accidentați, și Constantin Budescu, suspendat.

”Contează foarte mult să terminăm pe primul loc. Ar fi un lucru pozitiv pentru România, dar și banii sunt importanți. Mari schimbări e greu să facem”, a spus Dică înaintea meciului.

FCSB - Lugano. Adversarii nu au obiectiv

Adversarii din această seară ai roș-albaștrilor se gândesc mai mult la campionat, astfel ca la meciul cu FCSB, tehnicianul celor de la Lugano va miza mai mult pe jucătorii care de obicei nu sunt titulari.

”Duminică, avem o partidă importantă pentru noi, cu Lausanne, și am luat în calcul acest aspect. De aceea, am decis ca pentru meciul cu Steaua să le dau șansa de a juca mai multor jucători tineri.

Nu uitați că la meciul tur am făcut o partidă extraordinară, dar Steaua a demonstrat că are mai multă experiență internațională și nu a avut nevoie decât de 10 minute pentru a întoarce scorul în favoarea ei”, a spus antrenorul celor de la Lugano, înaintea meciului.

FCSB - Lugano. Clasamentul în acest moment

În acest moment după 5 meciuri disputate în grupa G, din Europa League, roș-albaștrii sunt pe primul loc cu 10 puncte, fiind deja calificați în primăvara europeană. Echipa pregătită de Dică are însă nevoie de victorie pentru a fi sigură de primul loc în clasament și după ultima rundă din grupe.

FCSB - Lugano. Arbitrii din Muntenegru

Meciul va fi arbitrat de o brigadă din Muntenegru. La centru va fi Nikola Dabanovic. Acesta va fi ajutat la cele două linii de Milovan Djukic și
Jovica Tatar. Arbitrii adiționali vor fi Milos Boskovic și
Milos Savovic. Cel de-al patrulea oficial este Vladan Todorovic.

Partida dintre FCSB și Lugano se va disputa joi, 7 decembrie, de la ora 22:05, pe Arena Națională și va putea fi urmărită în format live text pe digisport.ro și m.digisport.ro.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

Etichete: steaua , europa league , steaua europa league , live text steaua , lugano , fcsb , fcsb europa league , fcsb lugano , steaua lugano , live text fcsb , live fcsb-lugano , live text steaua europa league , dileme lui dica , fcsb lugano live , fcsb lugano live video , live fcsb lugano europa league , live video fcsb lugano , fcsb lugano decembrie 2017 , fcsb lugano el , steaua lugano live , unde vad fcsb lugano , unde se transmite fcsb lugano


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O profesoară de engleză și-a pierdut locul de muncă după ce colegii i-au aflat secretul
O profesoară de engleză și-a pierdut locul de muncă după ce colegii i-au aflat secretul

O profesoară de liceu în vârstă de 50 de ani a fost nevoită să-și dea demisia după ce contul ei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
aza3
Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația

Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Antrenorul care a semnat cu Petrolul
petrolul
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
Fulham v Tottenham Hotspur, Premier League, Football, Craven Cottage, London, UK - 16 Mar 2024
Lovitură pentru Drăgușin! Anunțul lui Postecoglou

Ce spun englezii despre transferul lui Denis Drăguș în Premier League, după ce Standard i-a fixat prețul
draguss
Exclusiv Anghel Iordănescu a dat verdictul! Cine câștigă titlul în SuperLigă: ”Au jucători de valoare”
Universitatea Craiova, gata să dea lovitura! Mihai Rotaru vrea un internațional român
FOTBAL:MOLDOVA-ROMANIA, AMICAL (20.11.2022)
Citește și
Atacantul pe care Raul Rusescu l-ar cumpăra ”cu ochii închiși” la FCSB. ”Îmi place la nebunie!”
FOTBAL:FCSB-FARUL CONSTANTA, SUPERLIGA SUPERBET (5.02.2024)
Comunicat dur al CSA Steaua! ”Nu puteți nega realitatea. Să ia măsuri cât se poate de rapid”
Screenshot 2024-03-27 at 22.55.24
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Cine e fosta mare jucătoare care a refuzat-o pe Simona Halep la următorul turneu major: ”Hotărâm cu atenție”
Cine e fosta mare jucătoare care a refuzat-o pe Simona Halep la următorul turneu major: ”Hotărâm cu atenție”
Foto Suporterii, revoltați! Cum a numit-o FRF pe CSA Steaua pe site-ul oficial
steaua

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură