• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Florin Gardoș a retrăit meciul de la București cu Ajax, din februarie 2013, din primăvara Europa League, câștigat cu 2-0 (4-2 după loviturile de departajare) de roș-albaștri. În tur, FCSB a pierduse cu 0-2, iar succesul de pe Arena Națională i-a adus calificarea în optimile Europa League.

Titular în acel joc, Gardoș a dezvăluit un moment neștiut până acum. Fundașul central ar fi trebuit să execute cea de-a patra lovitură de la 11 metri, dar nu a avut curaj și l-a rugat pe Latovlevici să facă schimb, Fundașul stânga era desemnat de către Reghecampf să bată lovitura cu numărul șase. Noul jucător al celor de la Galatasaray a acceptat, iar penalty-ul transformat de el a adus calificarea echipei în faza următoare a competiției.

”La penalty-uri a fost un moment emoționant. Îmi aduc aminte că eu eram al patrulea executant, iar Lato era al șaselea. Aveam emoții foarte mari și i-am zis ”Lato, hai să schimbăm și bat eu al șaselea”. Am făcut schimbul, iar penalty-ul bătut de el a fost și cel decisiv.

Mi-a părut rău după că nu am avut curaj să bat penalty-ul. Oricum ne-am bucurat enorm, nu m-am bucurat niciodată așa de mult ca atunci”, a povestit Gardoș, pentru "Eu Sunt 12".

Gardoș susține că meciul cu Ajax, de la București, a fost cel mai frumos din cariera sa și a povestit ce a însemnat modul în care s-a bucurat Latovlevici, după primul gol al meciului. Fundașul stânga și Chiricheș au înscris pentru FCSB pe Arena Națională.

”Meciul cu Ajax, de la București, este cel mai frumos din cariera mea de până acum. Îmi aduc aminte de primul gol marcat de Latovlevici și de bucuria lui de după reușită. Nu am știut atunci ce înseamnă și de ce se bucură așa, dar ne-a zis la final că a făcut acel semn cu ochelarii pentru că i-a venit mingea foarte sus și l-a orbit nocturna, de aceea s-a bucurat așa, a văzut minge cu greu. A zis că ar fi avut nevoie de ochelari.

Golul doi a fost incredibil. Îmi aduc aminte că eram la vreo 20 de metri în spatele lui Vlad și nu-mi venea să cred cum se duce mingea. A fost o bucurie enormă, nu știam ce să fac. Am fost primul care am ajuns la el. Am fost cu toții foarte bucuroși. Revenisem de la 2-0 în tur și chiar credeam că ne putem califica”, a mai spus Gardoș.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT