• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Manchester United - Anderlecht Bruxelles 1-1 (2-1 după prelungiri). Calificarea lui Manchester United din dubla cu Anderlecht Bruxelles valorează enorm pentru Jose Mourinho, care tocmai a devenit egalul lui Sir Alex Ferguson și Giovanni Trapattoni, în fruntea topului antrenorilor cu cele mai multe calificări în semifinalele cupelor europene.

Pentru Mourinho (54 de ani), aceasta e cea de-a 10-a calificare într-o semifinală dintr-o competiție continentală - prima în Europa League, după 8 în Liga Campionilor și una în Cupa UEFA.

Doar Alex Ferguson (75 de ani) și Giovanni Trapattoni (78 de ani) - amândoi retrași din activitate în 2013 - au mai reușit să atingă această performanță.

De asemenea, meciul cu Anderlecht a fost al 26-lea la rând fără înfrângere pentru Manchester pe Old Trafford (17 victorii, 9 egaluri). Din 2011 nu au mai avut "diavolii" o serie atât de lungă. Atunci, cu Sir Alex Ferguson pe bancă, adunau 31 de meciuri consecutive fără să piardă pe teren propriu.

Până joi seară, Mourinho câștigase ultimele 8 meciuri disputate acasă în cupele europene, 5 dintre ele în acest sezon, la United.

Calificările lui Jose Mourinho în semifinalele cupelor europene

Două cu FC Porto - una în Cupa UEFA și una în Liga Campionilor, ambele în sezoane în care a câștigat trofeul
3 cu Chelsea - Liga Campionilor
Una cu Inter Milano - Liga Campionilor
3 cu Real Madrid - Liga Campionilor
Una cu Manchester United - Europa League