• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

UPDATE Vineri, 21 aprilie, 22:49. Jurnaliştii de la ESPN şi ziariştii portughezi de la Record au avansat o variantă şi mai pesimistă pentru Zlatan Ibrahimovic după accidentarea gravă suferită în meciul dintre Manchester United şi Anderlecht, din sferturile Europa League.

Sursele citate susţin că atacantul suedez nu va mai putea juca până în ianuarie 2018, caz în care ar rata şi jumătate din sezonul viitor. Lusitanii de la Record au scris chiar că accidentarea de joi ar putea însemna finalul carierei pentru "veteranul" scandinav în vârstă de 35 de ani.

 


UPDATE Vineri 21 aprilie, ora 18:22. Cel mai negru scenariu pentru fanii lui United s-a confirmat. Presa engleză anunţă la unison că accidentarea la genunchi a lui Ibrahimovic e suficient de serioasă încât să îl ţină departe de gazon pentru restul sezonului. 

Lui Ibra îi expiră contractul cu "diavolii" şi, deşi Mourinho a spus că şi-l doreşte în continuare, suedezul ar putea fi tentat de MLS, de unde a primit o ofertă tentantă.

În absenţa lui Zlatan, ofensiva lui United va fi condusă de Rashford, puştiul minune al fotbalului englez. Martial şi Rooney reprezintă şi ei variante viabile pentru "Special".


UPDATE Vineri 21 aoprilie, Ora 14:44. Celebrul jurnalist italian Gianluca Di Marzio a postat, pe contul său de pe social media, posibilul verdict, unul extrem de dur, în cazul lui Zlatan Ibrahimovic.

”Zlatan va face o rezonanță magnetică, dar după felul în care a căzut în timpul meciului cu Anderlecht, ne gândim că la mijloc nu poate fi decât ceva foarte grav.

Altfel spus, cel mai probabil, vorbim despre ruptură a ligamentelor încrucișate, mai ales că nu s-au înregistrat îmbunătățiri în starea sa medicală, spre disperarea lui Mourinho și a fanilor ’diavolilor’”, scrie repututul jurnalist.

Dacă se va confirma acest verdict, atunci pentru Ibrahimovic acest sezon se va fi încheiat, urmând a reveni pe teren, dacă o va mai face, abia din toamnă.


Manchester United - Anderlecht 1-1 (2-1 după prelungiri). Zlatan Ibrahimovic a ratat câteva ocazii mari în returul cu Anderlecht, din sferturile Europa League, înainte ca Manchester United să primească marea lovitură: suedezul a suferit o accidentare teribilă la finalul primelor 90 de minute și "diavolii" se tem de ce e mai rău: acesta ar putea să fi fost ultimul său meci pe Old Trafford.

Ibrahimovic (35 de ani) s-a accidentat singur, în urma unui duel aerian. După săritură, a călcat greșit și genunchiul drept i s-a îndoit într-un mod dureros. Staff-ul medical a adus targa, dar atacantul a ieșit pe propriile picioare, șchiopătând serios.

Mourinho l-a schimbat pe Zlatan cu Martial pentru cele două reprize suplimentare. Scorul era 1-1, la fel ca în tur. În prelungiri, golul lui Rashford a făcut diferența și United s-a calificat în semifinale, în detrimentul echipei lui Stanciu și Chipciu. 

Din primele estimări, se pare că este vorba de o afecțiune la ligamente, semn că sezonul lui Zlatan Ibrahimovic s-a încheiat. Contractul său expiră în iunie, la finalul stagiunii. Înainte de accidentare, suedezul nu era sigur că va rămâne și din vară, iar cele mai multe semnale indicau că ar fi cel mai aproape de Major League Soccer, campionatul din Statele Unite ale Americii, unde cea mai clară și consistentă ofertă a fost făcută de LA Galaxy.

Un verdict clar în privința accidentării suedezului va fi anunțat în zilele următoare, după un control medical amănunțit.

Zlatan accidentare

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT