profimedia-0822211084
Situație neverosimilă la EURO: o echipă națională s-a calificat fără șut pe poartă!
International Friendly, Länderspiel, Nationalmannschaft England v Belgium Jude Bellingham of England celebrates his goal
Selecționer dezamăgit după remiza Anglia - Belgia 2-2. Gol marcat cu 5 secunde înainte de fluierul final
Adi Mutu a reacționat, după ce a auzit că Otele este pe lista celor de la Napoli și Brighton
Digi Sport 1 Live
Acum
Digi Sport Special

Video Ţara Galilor - Belgia 3-1. Calificare istorică în semifinalele Campionatului European

01.07.2016, 21:05

Aflată la prima participare la Campionatul European, Ţara Galilor a reuşit o performanţă istorică. Britanicii s-au calificat în semifinalele Euro 2016, după ce au învins Belgia cu 3-1, la Lille.

gol tara galilor
  • Liga 2: Corvinul - Buzău, joi, 19:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, joi, 21:30, DGS 1

Echipa lui Chris Coleman a revenit după ce a fost condusă în startul partidei şi a câştigat într-o manieră entuziasmantă, urmând să joace pentru un loc în ultimul act cu Portugalia.

Nimic nu părea să anunţe deznodământul de pe Stade Pierre Mauroy. Belgia a început mai bine şi a ratat de trei ori în aceeaşi fază prin Carrasco, Meunier şi Hazard, iar câteva secunde mai târziu, Romelu Lukaku nu a reuşit să trimită în poartă din doar câţiva metri.

După un şut în plasa laterală al lui Bale, belgienii au deschis scorul în minutul 13, când Nainggolan a înscris cu o execuţie senzaţională în vinclu, de la aproximativ 25 de metri.

Galezii au replicat în minutul 26, când Taylor a fost blocat miraculos de Courtois, apoi, în minutul 30, Williams a egalat cu o lovitură de cap, în urma unui corner executat de Ramsey.


Repriza a doua a început cu două ocazii mari ratate de Belgia, prin Romelu Lukaku şi Hazard, însă de marcat au marcat galezii. În minutul 55, Robson-Kanu s-a distrat cu fundaşii lui Marc Wilmots, după un alt assist al lui Ramsey, şi a finalizat elegant din mijlocul careului pentru 2-1.

Pe final, Belgia putea primi un penalty, la un duel în careu între Williams şi Nainggolan, însă în minutul 86 Vokes a semnat sentinţa cu o lovitură de cap superbă.

Din păcate pentru galezi, nu se vor putea baza în meciul din semifinale cu Portugalia pe Ben Davies şi Aaron Ramsey, suspendaţi pentru cumul de cartonaşe galbene. Absenţa celui de-al doilea e cu atât mai importantă cu cât jucătorul lui Arsenal a dat două assist-uri în partida cu belgienii. 


 LIVE TEXT

Min. 90+3 - FINAL DE MECI! Ţara Galilor a câştigat cu 3-1 şi s-a calificat în semifinalele Euro 2016, cea mai bună performanţă din istoria naţionalei britanice. În penultimul act, elevii lui Chris Coleman vor întâlni Portugalia.  

Min. 90 - Ultima schimbare la galezi. Collins a intrat în locul lui Ramsey. 

Min. 86 - GOOOOOL, 3-1 Ţara Galilor! Vokes a înscris superb cu capul, după o centrare perfectă a lui Gunter, şi a rezolvat practic problema calificării.  

VIDEO: Golul marcat de Vokes

Min. 85 - Cartonaş galben primit de Alderweireld.

Min. 83 - Fază controversată! Belgienii au cerut penalty, la un duel între Williams şi Nainggolan. Reluările au arătat că fundaşul galez l-a căşcat pe adversarul său, dar arbitrul a lăsat jocul să continue. 

Min. 83 - Ultima schimbare la belgieni. Batshuayi a intrat în locul lui R. Lukaku. 

Min. 80 - A doua modificare în echipa Ţării Galilor. Vokes a intrat în locul lui Robson-Kanu.

Min. 78 - Schimbare şi la galezi. Ledley i-a lăsat locul lui King. 

Min. 75 - A doua schimbare în schipa Belgiei. Mertens a intrat în locul lui J. Lukaku. 

Min. 75 -     Cartonaş galben pentru Ramsey, care va fi suspendat în semifinale. 

Min. 74 - OCAZIE BELGIA! Fellaini a avut o şansă mare de a egala, dar lovitura sa de cap din apropiere nu a prins spaţiul porţii. 

INFO: Ramsey a pasat decisiv la ambele goluri ale galezilor. Mijlocaşul lui Arsenal este primul britanic de la David Beckham, în 2000, care reuşeşte două assisturi într-un meci de la Euro.

Min. 61 - OCAZIE ŢARA GALILOR! Williams a fost aproape de dublă, tot în urma unei lovituri de colţ, dar de această dată Courtois a reuşit să-l blocheze. 

Min. 59 -     Cartonaş galben primit de Fellaini, care va fi suspendat în semifinale, dacă Belgia merge mai departe. 

Min. 55 - GOOOOOL, 2-1 Ţara Galilor! Britanicii trec în avantaj, după reuşita superbă a lui Robson-Kanu. Faza a început cu o pasă lungă a lui Bale pentru Ramsey, care a preluat fantastic din alergare, apoi a centrat pentru colegul său din atac, care a pivotat senzaţional păcălind trei adversari şi apoi l-a învins pe Courtois cu o execuţie simplă, cu latul.  

VIDEO: Golul lui Robson-Kanu

Min. 50 - OCAZIE BELGIA! Hazard a pătruns de pe partea stângă, într-o acţiune care îi este caracteristică, şi a tras frumos la colţul lung, dar mingea a trecut puţin pe lângă poartă. 

Min. 48 - OCAZIE BELGIA! Romelu Lukaku a ratat prima şansă a părţii a doua. Atacantul belgian a trimis cu capul pe lângă poartă din 6 metri, după o centrare foarte bună de pe partea dreaptă. 

Min. 46 - Schimbare la belgieni. Fellaini a intrat în locul lui Carrasco. 

Min. 46 - A început repriza a doua. 

INFO: Statistici după prima repriză

-Eden Hazard a ajuns la 4 pase decisive la Euro 2016, cu una mai mult decât în ultimul sezon din Premier League, în care a bifat 31 de apariţii. Totodată, belgianul este primul jucător după Ljubinko Drulovic, în 2000, care reuşeşte 4 assisturi la o ediţie a Campionatului European.

-Ţara Galilor a marcat al cincilea gol în prima repriză la Euro 2016. Nicio altă echipă nu a reuşit atât de multe.

-Galezii au înscris de opt ori la acest turneu final. Doar de două ori s-a întâmplat ca o echipă britanică să marcheze mai mult la o competiţie de anvergură, de fiecare dată Anglia, în 1966 şi 2004.

-Golul lui Williams este doar al doilea înscris de căpitanul Ţării Galilor în echipa naţională, în 64 de selecţii. Precedentul fusese reuşit în 2010, împotriva Luxemburgului.

Min. 45+1 - PAUZĂ LA LILLE! Belgia şi Ţara Galilor sunt la egalitate, scor 1-1, după una dintre cele mai bune reprize de la Euro 2016. 

Min. 34 - OCAZIE ŢARA GALILOR! Gareth Bale a luat o acţiune pe cont propriu, pe care a finalizat-o cu un şut de la marginea careului, cu piciorul drept. Courtois a prins, însă, fără probleme. 

Min. 30 - GOOOOOL Ţara Galilor, 1-1! Căpitanul galezilor, Ashley Williams, a restabilit egalitatea, cu o lovitură de cap, în urma unui corner. 

VIDEO: Golul marcat de Williams

Min. 26 - OCAZIE URIAŞĂ ŢARA GALILOR! Acţiune frumoasă a galezilor, încheiată cu centrarea ideală a lui Ramsey pentru Taylor, al cărui şut a fost respins de Courtois cu un reflex uluitor.  

Min. 24 -     Cartonaş galben primit de Gunter. 

INFO: În echipa Belgiei, fraţii Lukaku sunt titulari. Este pentru a treia oară la actuala ediţie a Euro când o pereche de fraţi se află în acelaşi timp pe teren, după fraţii Xhaka (Albania şi Elveţia) şi Evans (Irlanda de Nord)

Min. 16 -     Cartonaş galben şi pentru Chester. 

Min. 13 - GOOOOOL, 1-0 Belgia! "Dracii roşii" au deschis scorul prin Radja Nainggolan, care l-a bătut pe Hennessey cu un şut superb la vinclu, de la aproximativ 25 de metri. 

VIDEO: Golul marcat de Nainggolan

Min. 10 - OCAZIE ŢARA GALILOR! Replica echipei galeze a venit, firesc, de la Gareth Bale, care a tras în plasa laterală din poziţie bună.  

Min. 7 - OCAZIE BELGIA! Din cornerul executat de De Bruyne a venit o nouă şansă a belgienilor. Romelu Lukaku nu a reuşit să împingă mingea în poartă din câţiva metri. 

Min. 7 - OCAZIE URIAŞĂ BELGIA! Elevii lui Marc Wilmots au ratat de trei ori incredibil la aceeaşi fază. După o centrare a lui Romelu Lukaku, Carrasco, Meunier şi Hazard nu au reuşit să înscrie. Faza s-a terminat cu un corner. 

Min. 5 -     Davis a primit cartonaşul galben şi va fi suspendat în semifinale, dacă Ţara Galilor se califică. 

Min. 1 - A început meciul. Lovitura de start a aparţinut belgienilor. 

INFO: Echipa de start a Belgiei din această seară are o medie de vârstă de doar 24 de ani şi 242 de zile, cea mai scăzută la un meci de la Euro din ultimii 48 de ani. Pe 10 iunie 1968, Iugoslavia intra pe teren cu un prim 11 a cărui medie de vârstă era de 23 de ani şi 120 de zile

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ECHIPELE DE START

Ţara Galilor: Hennessey - Gunter, Chester, A. Williams, Davies, N. Taylor - Allen, Ledley, Ramsey - Bale, Robson-Kanu

Rezerve: O.F. Williams, D. Ward - King, G. Williams, Edwards, Richards, Cotterill, Vokes, Collins, J. Williams, Vaughan, Church

Antrenor: Chris Coleman

Belgia: Courtois - Meunier, Alderweireld, Denayer, J. Lukaku - Nainggolan, Witsel - Carrasco, De Bruyne, Hazard - R. Lukaku

Rezerve: Mignolet, Gillet - Fellaini, Mertens, Origi, Kabasele, M. Dembele, Benteke, Batshuayi, Ciman

Antrenor: Marc Wilmots

Etichete: live , tara galilor , belgia , euro 2016


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un primar din Mehedinți, dintr-o comună fără asfalt, a pus palmieri pe marginea drumului pentru că așa a văzut în vacanțe și i-a plăcut
Un primar din Mehedinți, dintr-o comună fără asfalt, a pus palmieri pe marginea drumului pentru că așa a văzut în vacanțe și i-a plăcut

Nu au asfalt pe toate străzile, dar primarul le-a plantat palmieri pe marginea drumului. Acesta...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

"A fost cel mai bun!" Columbienii au remarcat un singur jucător român, după amicalul de la Madrid
Screenshot 2024-03-26 at 22.07.30
E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Ianis Hagi, răspuns tranșant pentru Edi Iordănescu după golul înscris în România - Columbia 2-3
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Recomandările redacției
Adi Mutu a reacționat, după ce a auzit că Otele este pe lista celor de la Napoli și Brighton

Foto A cumpărat bolidul făcut praf de un fotbalist și nu s-a lăsat până nu l-a făcut ca nou
12
Andrei Borza a venit cu replica, după ce a fost ”pus la zid” de Edi Iordănescu
Captură de ecran 2024-03-28 141131
Foto După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Citește și
Nu s-a mai întâmplat niciodată în fotbalul european! Premieră la EURO 2024, chiar în grupa României
Berlin, Germany. 05th Oct, 2021. Trophy, cup, trophy, object recording, overview interior, illuminated, illuminated, stadium interior. Stadium overview, UEFA EURO 2024 Logo and Brand Launch at Olympiastadion on October 05, 2021 in Berlin, Germany. Pool ph
Exclusiv Verdictul dat direct din Spania despre adversarul României de la EURO! Fotbalistul catalogat drept ”o bestie”
România - Irlanda de Nord 1-1 / Foto: Sport Pictures
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
CSA Steaua, top secret! Măsură fără precedent luată de MApN
CSA Steaua, top secret! Măsură fără precedent luată de MApN
Meszar, prima reacție după suspendarea primită de UTA. Dă vina pe fanii Stelei și le declară război ultrașilor arădeni
Meszar, prima reacție după suspendarea primită de UTA. Dă vina pe fanii Stelei și le declară război ultrașilor arădeni
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
În ce orașe va întârzia pensia în luna aprilie? De ce se întâmplă acest lucru
În ce orașe va întârzia pensia în luna aprilie? De ce se întâmplă acest lucru
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Norocul României! Chelsea a plătit 62.000.000€ pentru el, a jucat 32 de minute, iar belgianul e OUT tot sezonul
Captură de ecran 2024-03-27 164125

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim
Digi Animal World
Transformarea uluitoare a unui câine după ce a fost spălat și tuns. Salvatorii au crezut că-i lipsește un ochi când l-au găsit
Transformarea uluitoare a unui câine după ce a fost spălat și tuns. Salvatorii au crezut că-i lipsește un ochi când l-au găsit