• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Invitat în "Matinalul" de la Digi Sport, Mihai Stoichiţă a explicat câteva dintre criteriile care au dus în cele din urmă la alegerea lui Cosmin Contra drept selecţioner al României. Chiar dacă a ţinut să-l laude pe Christoph Daum pentru "rigurorizatea nemţească pe care a adus-o la echipa reprezentativă", fostul antrenor al Stelei a lăsat să se înţeleagă că fotbaliştii îşi pierduseră plăcerea de a juca pentru România.

"Letargia în care a căzut echipa naţională trebuia înlăturată. Şi ne trebuia unul care să ştie să-i facă pe jucători să vină cu bucurie la echipa naţională. Păi, Chiricheş, de exemplu, nu este un jucător mare? Joacă într-un supercampionat, la Napoli, şi se spune despre el că este blazat. Nu se poate aşa ceva!", a spus Mihai Stoichiţă în această dimineaţă, la Digi Sport Matinal.

"Am avut discuţii cu alţi antrenori înainte de Cosmin. S-a luat o statistică a voturilor membrilor Comisiei Tehnice. Cosmin mi-a spus că nu se simte deloc lezat de faptul că a fost al doilea sau al treilea pe listă. ", a mai spus Stoichiţă.

La ultima conferinţă pe care a ţinut să o aibă ca antrenor al lui Dinamo, Cosmin Contra a fost întrebat dacă a avut un cuvânt de spus în alegerea fotbaliştilor pentru care s-au transmis telegrame de convocare. "Nu!", a fost răspunsul lui scurt, chiar dacă nimănui nu i se părea ciudat ca a doua zi după ultimul meci la care a stat pe banca lui Dinamo să supervizeze lista stranierilor.

"Sunt plaje foarte mari pentru convocări. Sunt mulţi jucători asupra cărora ne-am îndreptat atenţia. Ar fi culmea să spun că nu am vorbit cu Cosmin în privinţa lotului. Cosmin are libertate totală de acţiune, nu va fi îndrumat niciodată pe alte căi. Le-am spus în Comisie că alegem un român. Noi l-am ales, preşedintele FRF, cu mine. Cine nu are curaj să ia taurul de coarne, treaba lui. Dar o spun acum, e decizia Comisie Tehnice, pe care ne-o asumăm. Văd discuţii că am ales un dinamovist după atâta timp. Am ales un român, aşa cum ne-am propus. Nu contează că e dinamovist, stelist, craiovean.", a mai afirmat directorul Comisiei Tehnice, Mihai Stoichiţă.