FOTBAL:NATIONALA ARTISTILOR-LEGENDELE FOTBALULUI ROMANESC, AMICAL (18.11.2018)
Exclusiv Membrul "Generației de Aur" care e încrezător în șansele României la EURO: ”Depinde doar de ea!”
”Tricolorul” cerut titular la EURO 2024: ”Are experiență”
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2023)
Video Cristi Manea și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj, după 1-5 cu Farul Constanța
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

România - Turcia 2-0. Prima "dublă" a lui Grozav la naţională a adus victoria "tricolorilor"

09.11.2017, 14:13

Mircea Lucescu a plecat învins din Gruia. România a câştigat amicalul cu Turcia, scor 2-0, iar Gicu Grozav a fost omul meciului, prin "dubla" pe care a marcat-o.

gol grozav
  • SuperLiga: FCU Craiova - Dinamo, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Rapid, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Jucător chiar în Turcia, la Karabukspor, Grozav a purtat tricoul cu numărul 10 şi a deschis scorul în finalul primei reprize, la capătul unui contraatac început de la o recuperare în jumătatea adversă.

Al doilea gol al lui fotbalistului de 27 de ani a venit în minutul 69, la capătul unei acţiuni splendide, la care au mai participat Budescu şi Pintilii.

Astfel, Grozav a reuşit prima "dublă" în tricoul României şi a ajuns la 3 goluri marcate contra Turciei, din totalul de 5 pentru "tricolori".

Echipa lui Lucescu a fost pericoloasă pe final, dar Under nu l-a putut învinge din apropiere pe debutantul Florin Niţă, în minutul 77, iar Tosun a ratat incredibil dintr-un metru, în ultimele minute.


În prelungiri, Denis Alibec a ratat la rândul lui, de două ori la aceeaşi fază, iar România - Turcia s-a terminat 2-0.

Pentru "tricolorii" lui Cosmin Contra urmează ultimul mecil al anului, marţi, pe Arena Naţională, cu Olanda.


LIVE TEXT

Min. 90+5 - FINAL DE MECI! România s-a impus cu 2-0, datorită "dublei" lui Grozav. 

Min. 90+2 - Ocazie România! Alibec a fost aproape de gol, dar atacantul de la FCSB a fost blocat de două ori în aceeaşi fază de Tekin.  

Min. 88 - Ocazie Turcia! Tosun a ratat incredibil dintr-un metru marcarea unui gol pentru oaspeţi. Apărarea României a fost surprinsă pe contraatac, dar eroarea atacantului lui Besiktas a păstrat rezultatul neschimbat. 

Min. 83 - Mircea Lucescu a mai făcut o schimbare. Tufan i-a lăsat locul lui Yardimci.

Min. 83     Malli a primit cartonaşul galben. 

Min. 80 - Alibec a încercat să profite de ieşirea din poartă a lui Tekin şi a tras de la jumătatea terenului. Soyuncu a fost, însă, atent şi a blocat cu pieptul. 

Min. 77 - Schimbare în echipa României. Alibec a intrat în locul lui Stanciu. 

Min. 76 - Ocazie România! Torje a tras puţin pe lângă poartă de la amrginea careului, după o pasă primită de la Grozav, omul meciului indiscutabil. 

Min. 76 - Ocazie Turcia! Abia intrat pe teren, Niţă a avut o paradă incredibilă, prin care a împiedicat un gol al lui Under, care putea relansa meciul. Dragoş Grigore a degajat apoi de pe linia porţii. 

Min. 75 - Încă o schimbare făcută de Contra. Bălaşa a intrat în locul lui Săpunaru. 

Min. 74     Cartonaş galben pentru Florin Andone. 

Min. 72 - O altă modificare în echipa României. Bicfalvi a intrat în locul lui Budescu. 

Min. 71 - Cosmin Contra îi oferă debutul la naţională lui Florin Niţă. Portarul de la FCSB a intrat în locul lui Pantilimon, iar publocul clujean i-a scandat numele. 

Min. 69 - GOOOOOL, 2-0 România! Gicu Grozav a reuşit "dubla", la capătul unei acţiuni splendide a "tricolorilor", în care mingea a circulat impecabil pe traseul Budescu-Pintilii-Grozav

Min. 67     Cartonaş galben primit de Pintilii. 

Min. 66 - A doua schimbare printre "tricolori". Florin Andone a intrat în locul lui Keşeru. 

Min. 64 - O altă modificare la oaspeţi. Kenan i-a luat locul lui Calhanoglu.

Min. 62 - Schimbare în echipa României. Torje a intrat în locul lui Deac.

Min. 53 - România se putea desprinde, dar şutul lui Keşeru din interiorul careului a fost pe mijlocul porţii, iar Tekin a prins uşor. Anterior, Soyuncu a reuşit să respingă o minge trimisă de Grozav paralel cu linia porţii. 

Min. 46 - O altă modificare în echipa Turciei. Under a intrat în locul lui Inan. 

Min. 46 - Schimbare la oaspeţi. Yazici a fost înlocuit de Malli.

Min. 46 - A început repriza a doua. 

Min. 45 - PAUZĂ LA CLUJ! România conduce cu 1-0, după o primă repriză săracă în faze de poartă, dar în care elevii lui Cosmin Contra au controlat ostilităţile. 

Min. 42 - GOOOOOL, 1-0 România! "Tricolorii" au deschis scorul înainte de pauză, prin Gicu Grozav. Fostul jucător de la Petrolul şi Dinamo a înscris cu un şut din interiorul careului, la capătul unui contraatac început de la o recupare în jumătatea de teren adversă. 

Min. 35 - Fază periculoasă a "tricolorilor", în urma unui corner. Budescu a preferat o finalizare pretenţioasă, din unghi, dar şutul său a trecut departe de poarta lui Tekin. 

Min. 20 - România a avut iniţiativa în prima parte a meciului, din care au lipsit însă ocaziile importante. Singura fază la care fanii din Gruia au fost ridicaţi în picioare l-a avut în prim-plan pe Budescu, al cărui şut din interiorul careului a fost blocat de apărarea oaspeţilor. 

Min. 1 - A început meciul. Lovitura de start a aparţinut oaspeţilor

#Înainte de startul partidei, Mircea Lucescu a primit un tricou al României din partea preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu

ECHIPELE DE START

România: 1. Pantilimon - 22. Săpunaru, 6. Chiricheș, 21. Grigore, 3. Toșca - 8. Pintilii, 23. Stanciu - 26. Deac, 14. Budescu, 10. Grozav - 13. Keșeru. 

Antrenor: Cosmin Contra

Rezerve: 12. Tătărușanu, 16. Niță - 2. Bancu, 4. Moți, 5. Hoban, 7. Chipciu, 9. Andone, 11. Torje, 17. Bicfalvi, 19. Țucudean, 20. Hanca, 24. Ganea, 25. Băluță, 27. Bălașa, 28. Tănase, 29. Alibec

Turcia: 23. Tekin - 6. Tufan, 4. Aziz, 13. Soyuncu, 2. Turan - 8. Inan, 5. Yokușlu - 11. Yazici, 14. Ozyakup, 10. Calhanoglu - 9. Tosun

Antrenor: Mircea Lucescu

Rezerve: 1. Babacan, 12. Kocuk - 3. Koybași, 15. Demirok, 16. Unal, 17. Under, 18. Turuc, 19. Malli, 20. Akbaba, 21. Toprak, 24. Karaman, 25. Alkan, 26. Yardimci 


UPDATE Ora 15:50 Tricolorii s-au hotărât asupra numerelor pe care le vor purta pe tricou la amicalul din această seară.

Portari: 1. Costel Pantilimon • 12. Ciprian Tătărușanu • 16. Florin Niță • 30. Bogdan Lobonț

Fundași: 2. Nicușor Bancu • 3. Alin Toșca • 4. Cosmin Moți • 6. Vlad Chiricheș • 21. Dragoș Grigore • 22. Cristian Săpunaru • 24. Cristian Ganea • 27. Mihai Bălașa

Mijlocași: 5. Ovidiu Hoban • 7. Alexandru Chipciu • 8. Mihai Pintilii • 11. Gabriel Torje • 14. Constantin Budescu • 17. Eric Bicfalvi • 20. Sergiu Hanca • 23. Nicolae Stanciu • 25. Alexandru Băluță • 26. Ciprian Deac • 28. Florin Tănase

Atacanți: 9. Florin Andone • 10. Gheorghe Grozav • 13. Claudiu Keșeru • 19. George Țucudean • 29. Denis Alibec

UPDATE Ora 16:05 În trecut, "Il Luce" a fost naşul turcilor. Ca selecționer al României, Mircea Lucescu a avut cifre dintre cele mai bune împotriva Turciei. Din cele patru meciuri pe care le-a disputat în calitate de selecționer al ”tricolorilor”, ”Il Luce” a înregistrat un egal și trei victorii împotriva selecționatei din Țara ”Semilunei”.


UPDATE Ora 14:41 Lucescu va fi în luminile reflectoarelor la partida România - Turcia LIVE TEXT pe digisport.ro de la ora 20:15. Chiar dacă jucătorii au avut puţin timp la dispoziţie să-l cunoască pe marele antrenor român, mijlocaşul de la AC Milan este de părere că Lucescu e foarte atent la detalii. În plus, metodele lui Lucescu sunt excelente, lucru care s-a simţit de la primele antrenamente (DETALII AICI).


UPDATE Ora 13:33 România - Turcia LIVE TEXT. Tricolorii au decis cu ce numere vor evolua contra reprezentativei lui Mircea Lucescu iar Constantin Budescu (28 de ani) a surprins. Mijlocașul a refuzat să poarte tricoul cu numărul 10.


UPDATE Ora 12:14România - Turcia LIVE TEXT. Fanii echipei naționale a României au fost invitaţi în aceste zile să-şi exprime opţiunile pe www.digisport.ro dacă ”tricolorii” conduși de Cosmin Contra vor avea câștig de cauză în amicalul programat joi seară în Gruia contra selecționatei Turciei, cu Mircea Lucescu pe bancă. Publicul Digi Sport a decis în mare parte că întâlnirea din această seară se va încheia nedecisă.


UPDATE Ora 11:00. Ocolit de Cosmin Contra la convocarea pentru dubla cu Kazahstan (3-1) şi cu Danemarca (1-1), Cristian Săpunaru se află acum printre tricolorii chemaţi de noul selecţioner la lot. Jucător de bază la Kayserispor, fostul jucător al Rapidului şi al Astrei se află într-o formă foarte bună. Garantează pentru el Marius Şumudică, antrenorul care-l pregăteşte zi de zi în Turcia


România - Turcia LIVE TEXT. România va întâlni Turcia, la Cluj, într-un amical. Tricolorii îşi vor testa forţele în faţa echipei antrenate de cel mai mare tehnician român, Mircea Lucescu.

Acesta este al treilea meci al lui Cosmin Contra pe banca României. El i-a mai condus pe tricolori în dubla cu Kazahstan (3-1) şi Danemarca (1-1).

Mircea Lucescu a dezvăluit că el a fost cel care a insistat pentru ca amicalul dintre România şi Turcia să aibă loc.

"Dacă nu am putut s-o conduc de pe margine, măcar să o pot întâlni pe terenul de joc. Ştiţi foarte bine că am fost scos de la echipa României după 4-0 cu Austria. Eraţi mici când am fost înlăturat de la naţională", a comentat Il Luce.

Budescu a declarat că e onorat să evolueze împotriva lui "Il Luce": "O să fie ceva extraordinar, nu în fiecare zi joci împotriva dânsului. Oricine ar dori să joace cu el sau împotriva lui. Noi sperăm să ne facem jocul, să facem un meci bun. E important acest lucru", a declarat mijlocaşul celor de la FCSB.

România - Turcia LIVE TEXT: Tactica lui Contra

Contra (41 de ani) are numai cuvinte de laudă pentru omologul său de pe banca Turciei. Îl consideră un exemplu demn de urmat pentru toți antrenorii tineri. Înaintea "dublei amicale", tehnicianul României nu a gândit o strategie comună. Preferă să ia meciurile pe rând, iar acum cel cu Turcia este cel mai important pentru el.

"Eu sper să fie începutul pentru ambele echipe. Sper să ne vedem în 2020 la turneul final. Ar fi o bucurie pentru ambele reprezentative. Mircea Lucescu e cel mai mare antrenor român, cu rezultate extraordinare. E un exemplu de urmat pentru antrenorii tineri.

Întotdeauna e bine să te duelezi cu astfel de antrenori. Nu m-am gândit la două formule. Am meciul de mâine, după care mă gândesc și la cel cu Olanda. Cel mai important e meciul de mâine", a spus Cosmin Contra, la conferința de presă de miercuri.

Lucescu senior a remarcat 3 jucători din lotul lui Cosmin Contra. Este vorba despre Nicușor Stanciu, Alex Chipciu și Ciprian Tătărușanu.

Mircea Lucescu a avut parte de o surpriză uriașă când a ajuns la Cluj. Acesta a fost întâmpinat de marele actor Florin Piersic.

Piersic și Lucescu au stat de vorbă preț de câteva minute. În momentul în care s-au văzut, marele actor a ținut să-l pupe pe obraz pe tehnician.

România - Turcia LIVE TEXT: echipa probabilă a lui Contra

România (4-2-3-1): Tătaruşanu - Săpunaru, Chiricheş, D. Grigore, Toşca - Pintilii, Hoban - Chipciu, Budescu, Grozav - F. Andone

România - Turcia LIVE TEXT: loturile celor două echipe

Lotul României pentru meciurile cu Turcia și Olanda:

Portari: Ciprian Tătărușanu (Nantes, 48/0), Costel Pantilimon (Deportivo La Coruna, 25/0), Bogdan Lobonț (AS Roma, 85/0), Florin Niță (FCSB, 0/0);

Fundași: Mihai Bălașa (FCSB, 1/0), Cosmin Moți (Ludogorets, 11/0), Vlad Chiricheș (Napoli, 51/0), Dragoș Grigore (Al-Sailiya, 30/0), Cristian Săpunaru (Kayserispor, 22/0), Alin Toșca (Real Betis, 9/0), Nicușor Bancu (CSU Craiova, 1/0), Cristian Ganea (FC Viitorul, 4/0);

Mijlocași: Sergiu Hanca (Dinamo, 3/0), Eric Bicfalvi (FC Ural, 4/0), Mihai Pintilii (FCSB, 38/1), Ovidiu Hoban (CFR Cluj, 29/1), Nicolae Stanciu (Anderlecht, 17/6), Alexandru Chipciu (Anderlecht, 31/4), Gheorghe Grozav (Karabukspor, 16/3), Gabriel Torje (Karabukspor, 54/11), Ciprian Deac (CFR Cluj, 12/1), Alexandru Băluță (CSU Craiova, 4/1), Florin Tănase (FCSB, 2/0), Constantin Budescu (FCSB, 6/4);

Atacanți: Florin Andone (Deportivo La Coruna, 19/1), Claudiu Keșeru (Ludogorets, 20/6), Denis Alibec (FCSB, 7/1), George Țucudean (FC Viitorul, 1/0).

Lotul Turciei:

Portari: Harun Tekin (Bursaspor), Okan Kocuk (İstanbulspor), Volkan Babacan (Medipol Başakşehir).

Fundaşi: Kaan Ayhan (Fortuna Dusseldorf), Ozan Tufan (Fenerbahçe), Caglar Soyuncu (SC Freiburg), Erol Erdal Alkan (FC Dordrecht), Omer Toprak (Borussia Dortmund), Serdar Aziz (Galatasaray), Ugur Demirok (Trabzonspor), Atila Turan (Kayserispor), İsmail Koybası (Fenerbahce).

Mijlocaşi: Cengiz Under (AS Roma), Deniz Turuc (Kayserispor), Emre Mor (Celta Vigo), Oguzhan Ozyakup (Beşiktaş), Yusuf Yazici (Trabzonspor), Selcuk Inan (Galatasaray), Okay Yokuslu (Trabzonspor), Emre Akbaba (Aytemiz Alanyaspor), Yunus Malli (VfL Wolfsburg), Hakan Calhanoglu (AC Milan), Kenan Karaman (Hannover 96), Tolga Cigerci (Galatasaray).

Atacanţi: Cenk Tosun (Beşiktaş), Enes Unal (Levante).

România va înfrunta Turcia pe 9 noiembrie, de la ora 20:15, pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, şi Olanda pe 14 noiembrie, de la ora 21:00, pe Arena Națională din Bucureşti. Meciurile vor fi urmărite în format live text pe digisport.ro și m.digisport.ro.

Etichete: romania turcia , live romania , live text romania , video romania turcia , live romania - turcia , romania turcia amical , românia - turcia live , romania turcia live text , romania turcia live video , live video romania turcia , unde se da romania turcia , unde se transmite romania turcia , romania turcia online , romania turcia noiembrie 2017 , romania turcia live pe net


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Tennis - ATP/WTA World Tour 2017 Mutua Madrid Open 2017 Day Seven La Caja Magica, Madrid, Spain - 12 May 2017
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei

Ion Țiriac (84 de ani) a prezentat oficial, în cadrul unui eveniment, maşina Mercedes AMG One, care...

ACORD! Zinedine Zidane a bătut palma cu un club uriaș. Mai lipsește doar semnătura
EXCLUSIVE: Zinédine Zidane With His Wife Veronique Shopping At A Home Furnishings Boutique In Milan - 17 Apr 2024
"Am intrat în biroul lui Ancelotti și a început să plângă!" Transferul care i-a "rupt" sufletul italianului
profimedia-0861141500
Au apărut primele imagini: Ion Țiriac a primit ”bijuteria” după 5 ani! ”Nu întrebați cât costă, că e obscen”
Screenshot 2024-04-18 at 21.05.58
Florin Prunea a văzut imaginile cu Ștefan Târnovanu și a reacționat: ”Să vezi ce-i rup eu urechile”
Recomandările redacției
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2023)
Video Cristi Manea și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj, după 1-5 cu Farul Constanța

6.000.000€ pentru FCSB! Gigi Becali, gata să dea lovitura
becali
Anunțul la care nu se aștepta nimeni: Manchester City i-a găsit înlocuitor lui Pep Guardiola!
Bristol City v Manchester City - Carabao Cup - Semi Final - Second Leg - Ashton Gate
Ce a spus Gică Hagi despre Constantin Budescu, după ce "Magicianul" n-a rezistat decât 8 luni la Farul
CFR Cluj v Farul Constanta - SuperLiga, Cluj-Napoca, Romania - 30 Oct 2023
Citește și
Foto Românul căpitan de la Real Madrid a fost convocat la naționala Spaniei și a luat decizia
Video I s-a fixat termen limită lui Edi Iordănescu. Selecționerul, obligat să dea un răspuns legat de viitorul său
(SP)ROMANIA BUCHAREST FOOTBALL FRIENDLY MATCH ROMANIA VS NORTHERN IRELAND
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Mihai Pintilii, convins că Vlad Chiricheș nu ar trebui să lipsească de la EURO 2024. ”Și Edi Iordănescu știe asta”
FOTBAL:ROMANIA-ISLANDA, PRELIMINARIILE CM 2022 (11.11.2021)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”