• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

VIDEO Danemarca - România 1-1. Tricolorii au încheiat cu o remiză nesperată preliminariile pentru Mondialul din Rusia, iar Victor Piţurcă îi laudă pe jucătorii lui Contra pentru atitudinea pe care au avut-o la Copenhaga.

Fostul selecţioner al României a apreciat şi curajul pe care l-a avut Cosmin Contra în Danemarca, tricolorii reuşind să egaleze pe final, în 10 oameni.

VIDEO GOLUL LUI DEAC

"A fost un început foarte bun pentru un antrenor tânăr, care avea nevoie de aceste rezultate și cred că meciul cu Danemarca a adus un punct mare pentru echipa națională. Va conta pentru urnele valorice, cât și pentru actualul staff și jucători.

Mi-a plăcut foarte mult atitudinea jucătorilor, care au dat totul la acest joc și efortul lor a fost răsplătit cu acel punct. Pentru mine, Contra a jucat cu doi atacanţi de la început, iar curajul lui a fost răsplătit", a spus Piţurcă, la Fotbal Club, pe Digi Sport 1.

"Trebuie apreciați jucătorii pentru efortul extraordinar. După un joc de genul acesta, când jucătorii dau tot în teren, se luptă și obțin un rezultat pozitiv și nu sunt susținuți și de cei din presă, atunci e un lucru negativ. Îi face să vină fără tragere de inimă la echipa națională. Cred că jucătorii meritau să fie și ei mângâiați sau încurajați", a fost opinia lui Piţurcă.

Victor Pițurcă (61 de ani) a fost aproape de a reveni pe banca tehnică a unei echipe, după mai bine de un an de pauză. După ce nu s-a înţeles cu egiptenii de la Zamalek, fostul selecționer a fost ofertat de către oficialii unui club important din Arabia Saudită, Al Nassr, însă nu a mai ajuns acolo.

Al Nassr a mai fost pregătită, în trecut, de Ilie Balaci (1996), Mircea Rednic (2004) sau Walter Zenga (2010).