• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

România nu mai are şanse de calificare la Campionatul Mondial din 2018, iar multe voci au cerut demisia lui Christoph Daum. Selecţionerul a anunţat însă că nici doi dintre cei mai buni antrenori din istorie nu ar fi făcut mai mult ca el în această campanie.

"Cred că puteţi să îi aduceţi aici pe Guardiola şi pe Mourinho împreună şi nu ar fi mai bine. Pe amândoi împreună. Pentru că, în acest moment, ne confruntăm cu probleme pe care nu le putem rezolva.

Pot spune doar că trebuie să îmbunătăţim viteza, şi când spun asta mă refer pe de o parte la viteza mişcării şi pe de altă parte viteza de gândire. Calităţile tehnice trebuie să le îmbunătăţim, aici România a fost mereu în top. Trebuie să îmbunătăţim inteligenţa în joc, să facem totul mai rapid şi în spaţii mai mici, adică să creştem viteza", a spus Daum, pentru Realitatea.

Constantin Budescu şi Klaudiu Keşeru, doi dintre cei mai buni jucători ai României, nu au fost convocaţi pentru meciul decisiv din Polonia (1-3), iar Daum a oferit şi explicaţiile.

"Acesti doi jucători sunt la un nivel de unde este foarte greu să le schimbi atât obiceiurile, cât şi modul în care fac lucrurile. Este foarte important să avem jucători care sunt deschişi să înveţe, să se adapteze şi să se identifice 100% cu echipa naţională", a adăugat Daum.

România se menţine pe locul 42, la egalitate cu Serbia, în noul clasament FIFA, dat publicităţii de forul mondial, cu 713 puncte.