• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Situația selecționerului Christoph Daum la naționala României este mai încordată ca niciodată și Cosmin Contra este favorit să îi ia locul, în funcție de hotărârea care este așteptată la începutul lunii septembrie. Tehnicianul german este contestat mai aspru ca niciodată de oamenii din lumea fotbalului și fostele glorii ale naționalei, din cauza criticilor aduse propriei echipe.

Fost component al Generației de Aur, Florin Prunea consideră că Daum și-a jignit jucătorii, prin afirmațiile potrivit cărora nimeni nu ar putea să facă mai mult decât el, într-un mandat cu o singură victorie în cele 6 meciuri disputate în decurs de un an în preliminariile Cupei Mondiale din 2018. Calificarea la turneul final din Rusia este obiectivul principal trasat în momentul venirii sale.

"Dacă aș fi fost jucător cu personalitate, nu aș mai veni la echipa națională", spune fostul portar, care a spus că declarațiile germanului sunt fără precedent, fiindcă niciun selecționer nu a mai spus asta despre propriii jucători.

Mai mult, Prunea a spus că Daum îi lasă impresia că deciziile sale sunt influențate, iar părerea că deja s-a ratat calificarea la Cupa Mondială este una generalizată, prezentă și la nivelul conducerii Federației Române de Fotbal.

"Eu, dacă aș fi acum jucător cu personalitate la echipa națională, nu aș mai veni la echipă. E o jignire adusă și jucătorilor. Dacă poate să vină și Mourinho, că nu ar face treabă, înseamnă că jucătorii sunt proști, nu au valoare și că el nu are nicio vină. Dacă aș fi jucător acum, aveți cuvântul meu de onoare că, înainte de meciul cu Armenia, aș face un protest, pentru că nu este în regulă. Eu cred că avem jucători de calitate", a declarat Florin Prunea, în cadrul emisiunii "Digi Sport Matinal".

"Mi-a lăsat impresia acest domn Daum că e influențat în toate deciziile pe care le ia, atât înaintea meciurilor, cât și în timpul lor. De cine, nu știu. Să spui că poate să vină și Mourinho, asta se traduce doar cu: 'Am o echipă foarte slabă, nu pot să fac mai mult'. Și nu e în regulă. A doua zi ori trebuia demis, ori trebuia făcut ceva. Câți ani am fost la echipa națională - și am fost, slavă Domnului, la două Campionate Mondiale și la două Campionate Europene - niciun antrenor nu și-a permis să spună ce a spus Daum, că poate să vină oricine, că nu poate să facă mai mult. Tot ceea ce vorbește se întâmplă și la conducerea echipei naționale se regăsește și la nivelul conducerii Federației. Așa gândesc toți, că nu mai avem șanse la calificare", a mai spus Florin Prunea.