• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Jucătorii Craiovei au făcut primul antrenament pe noul stadion, care va fi inaugurat la sfârşitul lunii octombrie. Convocat în premieră la echipa naţională pentru meciurile cu Kazahstan şi Danemarca, Nicuşor Bancu speră să joace sub tricolor pe arena de 30.000 de locuri din Bănie.

"Ar fi culmea cu un așa stadion să nu vină și echipa națională aici" a declarat proaspătul internațional român.

Noul "Oblemenco” urmează să fie inaugurat la finalul acestei luni, fie în 16-imile Cupei României, fie în Liga 1, împotriva FCSB-ului. Oltenii își doresc ca prima partidă să fie cea din Cupă, de pe 25 octombrie, asta dacă adversara pe care o vor afla miercuri va fi de acord să joace la Craiova. În caz contrar, inaugurarea va avea loc pe 29 octombrie, împotriva ”roș-albaștrilor”, la fix 50 de ani de la primul meci pe vechiul stadion Central din Craiova.

Rămâne de văzut însă când FRF va programa un meci al naționalei pe noua perlă din Bănie. Conform celor de la sport.ro, Portugalia lui Ronaldo, Franța lui Griezmann și Mbappe sau Anglia lui Kane sunt naționalele cu care negociaza FRF pentru un amical pe stadionul din Craiova, care ar putea avea loc luna următoare.

Bancu a vorbit și despre debutul la prima reprezentativă. Jucătorul oltenilor a prins primele minute în remiza din Danemarca. Introdus pe teren în minutul 66 al disputei de la Copenhaga, fotbalistul de 25 de ani l-a înlocuit pe Budescu.

"A fost ceva fantastic, ceva de visam de când eram copil și m-am apucat de fotbal. Cred că este visul oricărui copil să ajungă la echipa națională. Mă bucur pentru mine s-a realizat și e un sentiment unic" a mai declarat Bancu.