• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Ciprian Marica îl vede pe Cosmin Contra înlocuitorul ideal pentru Christoph Daum la naţională. Marica ceartă conducerea FRF pentru că l-a ratat pe Mircea Lucescu.

Ciprian Marica vrea cât mai repede schimbarea lui Christoph Daum pe banca naţionalei. Fostul internaţional urechează conducerea FRF pentru că l-a ratat pe Mircea Lucescu, cel care a ales să antreneze naţionala Turciei.

"Este o palmă pentru FRF. N-aş vrea să jignesc foarte mult, însă faptul că Mircea Lucescu alege să se ducă la naţionala Turciei - şi noi nu reuşim să-l aducem la naţională să crească tineri jucatori şi să formăm o echipă naţională -, este un lucru care îţi dă de gândit. De văzut cine sunt vinovaţii pentru care Lucescu nu este în momentul de faţă antrenorul echipei naţionale. Mă deranjează atitudinea lui Daum; chiar dacă am fost alături de el şi l-am susţinut , în momentul de faţă nu mai cred în el. Nu cred că Daum poate să construiască echipa naţională şi asta vedem cu toţii", a spus Marica.

Fostul mare internaţional are un înlocuitor din liga 1 pentru Christoph Daum: Contra, care, aşa cum Digi Sport te-a anunţat de ieri, e la un pas de naţională.

"Cosmin e un antrenor tânăr care a demonstrat atât la Getafe - când a reuşit s-o salveze de la retrogradare - , dar şi la Petrolul şi la Dinamo. Cu siguranţă că e un antrenor de luat în considerare", a mai spus Marica.

Întrebat în această dimineaţă, la conferinţa de presă a lui Dinamo, despre posibilitatea de a prelua naţionala, Contra a punctat: "Echipa naţională nu se refuză, dar de aici până la a accepta oferta e cale lungă. Depinde de proiectul FRF pe viitor".

Marica şi Contra au jucat împreună la naţională din 2003 până în 2010. Conform informaţiilor Digi Sport, negocierile dintre părţi sunt avansate, iar Negoiţă are deja o variantă pentru înlocuirea actualului antrenor, dacă acesta va prelua prima reprezentativă: Vasile Miriuţă.