• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Cu o singură victorie în cinci meciuri disputate în preliminariile Cupei Mondiale din 2018, România are şanse mici să se califice la turneul final din Rusia. Totuşi, Dan Petrescu, al cărui nume s-a vehiculat ca posibil înlocuitor al lui Christoph Daum, consideră că nu e totul pierdut.

"Bursucul" spune că "tricolorii" trebuie să câştige toate meciurile rămase de disputat din actuala campanie, începând cu cel contra Poloniei, care va avea loc pe 10 iunie. De asemenea, tehnicianul de 49 de ani insistă că important rămâne rezultatul, nu jocul.

"Polonia e favorită, clar. Din păcate. Dar avem şi noi şansele noastre, avem jucători care pot face diferenţa, care joacă în campionate puternice.

Preliminariile nu sunt compromise, dacă vom câştiga toate meciurile. În opinia mea, dacă sunt rezultate, nu mai contează jocul. E nevoie de rezultate, nu să jucăm. Noi, cei din Generaţia de Aur, nu jucam mereu bine. Importante sunt rezultatele. Dacă jucăm bine şi nu câştigăm, degeaba.

Eu nu cred că la naţională e loc să spui că vrei rezultate peste nu ştiu câţi ani. Ori ai rezultate imediat, ori altul la rând. La naţională nu mai aşteaptă nimeni nimic", a declarat Petrescu, la "Digi Sport Special".

Deşi şi-a reafirmat interesul pentru postul de selecţioner, fostul campion al României cu Unirea Urziceni insistă că nu a fost contactat de Federaţia Română de Fotbal.

"Nu am fost contactat. Dar dacă voi fi liber şi mă contactează FRF, normal că sunt interesat", a precizat Dan Petrescu.