• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Gestul lui Denis Alibec nu a rămas fără ecou nici la echipa națională, unde atacantul este convocat meci de meci în ultima perioadă. Secundul lui Christoph Daum, Ionuț Badea, nu vede cu ochi buni atitudinea vârfului de 26 de ani.

În meciul cu CFR Cluj, încheiat la egalitate, scor 0-0, Alibec a fost schimbat în minutul 61; el a avut o ieșire nervoasă, a lovit bidoanele cu apă de la banca de rezerve, după care a mers direct la vestiare. Atitudinea atacantului a fost criticată ulterior și de antrenorul celor de la FCSBLaurențiu Reghecampf, dar şi de  finanțatorul echipei, Gigi BecaliTehnicianul i-a stabilit o pedeapsă lejeră și a spus că Alibec rămâne jucătorul său numărul unu.

Deşi l-a criticat, Badea a încercat să-i găsească și o scuză lui Alibec și a pus această ieșire pe seama faptului că atacantul este ”un jucător onest”.

”Denis a trecut peste accidentarea pe care a suferit-o la Euro, după care a venit transferul la Steaua. Se dezvoltă în continuare, are momente de creștere, dar e important pentru el să înțeleagă că e nevoie de continuitate la un nivel internațional mai ridicat. Şi aici mă refer la situația lui de la Steaua.

Noi îl urmărim, este un jucător de calitate. Șituația din meciul cu CFR îi face rău în primul rând lui. Își poate pune o limită în dezvoltarea lui prin acest timp de comportament; dar el este un tip foarte onest și nu-și poate ascunde stările, reacțiile pe care le are. Din această cauză reacționează așa”, a declarat Ionuț Badea.

Denis Alibec a debutat la națională în octombrie 2015 și a îmbrăcat tricoul primei reprezentative de 7 ori, reușind să înscrie un gol.

VIDEO cu gestul lui Alibec din meciul cu CFR

Invitat în platoul emisiunii Digi Sport Matinal, Badea a vorbit și despre concurentul lui Alibec din atacul echipei naționale, Florin Andone. Secundul lui Daum susține că selecționerul îl va urmări pe acesta live, la un meci din La Liga.

”Andone este un jucător de bază al echipei naționale, un jucător de viitor. A avut o perioadă mai grea, după ce a plecat de la Cordoba. Dar a reușit să se dezvolte, nu l-am putut folosi cu Danemarca din cauza suspendării. O să merg împreună cu Christoph să-l vedem la Deportivo cu Espanyol”, a mai spus Badea.

Florin Andone a debutat la echipa națională în iunie 2015 și a îmbrăcat tricoul primei reprezentative de 13 ori, reușind să înscrie 1 gol.

Partida dintre Deportivo și Espanyol se va disputa pe 7 mai, de la ora 20:30.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT