• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Florin Bratu, selecționerul reprezentativei României U18, a fost acuzat că face selecția pe pile, după ce Alin Demici, fiul antrenorului de rugby de la Dinamo, a fost chemat la pregătire.

Fostul atacant, prezent în studioul emisiunii ”Fotbal Club”, de la Digi Sport 1, a explicat că filosofia sa de viață nu-i permite să apeleze la astfel de metode.

”Am rămas surprins. Eu aduc jucători doar pe bază de competență. Atunci când am avut rezultatele pe care le-am avut la Dinamo, nu puteam construi altfel ce am reușit. E adevărat că atunci când m-am apucat de antrenorat nu mă gândeam că vor fi și contestatari, până când cineva mi-a spus că vor apărea, inevitabil, și astfel de conflicte.

Sunt tot felul de oameni care încearcă să dezbine ceva ce eu încerc în acest moment, și cu siguranță că voi reuși, să construiesc o echipă la această națională”, a spus Bratu.

Florin Bratu spune că nu putea reuși să facă performanță la Dinamo, dacă nu ar fi avut parte de liniștea necesară și că acum beneficiază de aceleași condiții și la FRF.

”Apreciez ce s-a întâmplat la Dinamo și vreau să-l scos în evidență pe domnul Negoiță, pentru că nu s-a băgat și nu a venit cu nicio idee în cea ce am făcut eu acolo. Am reușit o performanță remarcabilă reușind să câștig un campionat și o cupă după o pauză de 12 ani, pentru că am fost lăsat să muncesc.

La fel și la Federație, sunt lăsat în pace, vreau să construiesc, vreau să văd foarte mulți jucători. Mai am un an și trei luni până la competiția oficială, așa că trebuie să cutreier toată România, deși avem și un departament de scouting.

Îl cunosc pe tatăl jucătorului, adevărat, este la secția de rugby de la Dinamo, dar acest băiat este căpitanul lui Dinamo U 17. A câștigat un campionat, o cupă, era în baza de date a Federației, trebuia să-l văd, plus ca mai jucase și cu fostul selecționer Gabi Manolache, la un meci”, a mai spus Bratu, la Digi Sport.