• Spania, etapa 9: Barcelona-Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 21:45) şi Italia, etapa 9: Napoli-Inter (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 21.45)
  • Tenis: Turneul Campioanelor (22-29 octombrie, Digi Sport 2)

Atletico Madrid se va reîntâlni, în semifinalele Ligii Campionilor din acest sezon, cu marea rivală din oraș, echipa care a oprit-o din drumul spre trofeu, în fiecare dintre ultimele trei sezoane. Mai mult decât atât, Real Madrid este formația pe care clubul ”rojiblancos” nu a reușit să o învingă niciodată în competițiile continentale.

În 2014 și în 2016, Atletico a fost învinsă de către Real Madrid chiar în finalele Ligii Campionilor. Mai întâi, la Lisabona, echipa de pe Santiago Bernabeu a trecut cu 4-1, după prelungiri, asta după ce Sergio Ramos a egalat în ultimele momente din meci, iar, apoi, anul trecut, la Milano, ”galacticii” au câștigat în urma loviturilor de departajare, după ce scorul, după 90 și 120 de minute a fost 1-1.

În 2015, cele două echipe au fost adversare în sferturile de finală ale competiției. După 0-0 pe Vicente Calderon, formația condusă de Ancelotti în momentul respectiv se impunea cu 1-0 pe Santiago Bernabeu, după un gol al lui Chicharito, mexicanul care fusese împrumutat de la Manchester United.

După ce a trecut de Atletico, Real s-a oprit însă în semifinale, în fața lui Juventus, echipă care apoi avea să piardă finala de la Berlin disputată contra Barcelonei.

Real Madrid și Atletico s-au întâlnit și în primii ani de după înființarea Cupei Campionilor Europeni. În sezonul 1958-1959, ”albii” au câștigat cu 2-1 pe Santiago Bernabeu, în prima manșă a semifinalelor, iar, apoi, ”rojiblancos” s-au impus cu 1-0 pe Estadio Metropolitano de Madrid. În acea perioadă nu exista însă regula golului din deplasare, iar cele două s-au întâlnit apoi într-un baraj, care a avut loc la Zaragoza și care a fost câștigat de Real cu 2-1.

Ulterior, ”Los Blancos” s-au impus cu 2-1 și în finala de la Stuttgart, contra lui Stade de Reims și au câștigat a patra cupă a campionilor.

În actualul sezon, prima manșă a semifinalelor va avea loc pe 3 mai, pe Bernabeu, în timp ce returul se va desfășura pe 10 mai, pe Calderon.