• International Champions Cup: Inter - Lyon (azi, ora 15:05, Digi Sport 1)
  • Liga 1, etapa a doua: FC Voluntari - Astra (azi, ora 21:00, Digi Sport 1)

 

Naţionala Germaniei nu mai este de mult o echipă să se bazeze în primul rând pe forţa fizică, aşa cum se întâmpla în trecut. Actuala campioană mondială s-a adaptat la fotbalul din prezent şi este una dintre cele mai tehnice naţionale dintre cele de top ale lumii.

Cea mai recentă dovadă a venit în timpul meciului din deplasare cu Azerbaidjan, din etapa a cincea a preliminariilor pentru Cupa Mondială din Rusia.

Elevii lui Joachim Low au dus scorul la 3-1 în ultimul minut al primei reprize, prin Mario Gomez, la capătul unei faze care a amintit de perioada în care FC Barcelona refuza practic să cedeze posesia.

Golul Germaniei a venit după o succesiune de 22 de pase, începută de la portarul Leno şi în timpul căreia mingea a trecut practic pe la toţi jucătorii campioanei mondiale. În cele din urmă, balonul a ajuns pe partea dreaptă, la Kimmich, care a centrat ideal pentru lovitura de cap a lui Gomez.

VIDEO: Golul marcat de Mario Gomez

Germania a marcat şi a patra oară, cu zece minute înainte de final, prin Schurrle, cel care deschisese scorul în minutul 19. S-a terminat 4-1 în favoarea oaspeţilor, care au primit primul gol în actualele preliminarii. Nazarov a fost cel care a semnat reuşita azerilor, în timp ce Thomas Muller şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor pentru Die Mannschaft.