• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Presa olandeză de duminică a calificat drept un "dezastru", înfrângerea suferită la Sofia în faţa Bulgariei, scor 0-2, în preliminariile Cupei Mondiale din 2018.

"Acesta este un dezastru pentru naţionala Olandei", titrează cotidianul Algemeen Dagblad, pe site-ul său, precizând că federaţia trebuie să discute urgent cu selecţionerul Danny Blind şi să determine care sunt cauzele înfrângerii.

Acelaşi ton este folosit şi alte publicaţii şi agenţii de presă olandeze, atunci când analizează rezultatul de sâmbătă din Bulgaria.

Nici jucătorii nu s-au menajat după o nouă prestaţie lamentabilă. "Am fost nedemni să reprezentăm Olanda şi am ajuns într-o situaţie dramatică. Ar trebui să ne fie ruşine tuturor, pentru că nu e o posibil ca Olanda să tragă prima oară pe poartă în minutul 44", a declarat mijlocaşul celor de la AS Roma, Kevin Strootman.

Învinsă deja de două ori în grupa A, din care, în afară de Bulgaria, mai fac parte Franţa, Suedia, Belarus şi Luxemburg, naţionala care a ocupat locul 3 la ultima ediţie a Cupei Mondiale, în Brazilia, riscă să rateze prezenţa la turneul final din Rusia.

Clasamentul grupei A

Ar fi a doua competiţie importantă la rând pe care Olanda o ratează, după Euro 2016. Selecţionerul Danny Blind a recunoscut că reprezentativa Oranje este într-o situaţie extrem de dificilă.

"Trebuie să fiu cinstit şi să spun că drumul spre Rusia a devenit mai dificil", a spus fostul căpitan al lui Ajax Amsterdam, la conferinţa de presă de la finalul partidei.

Ambele goluri ale Bulgariei au fost marcate de Spas Delev, în urma unor erori ale debutantului Matthijs De Ligt, în vârstă de 17 ani.

Fundaşul celor de la Ajax a devenit cel mai tânăr jucător care evoluează pentru Olanda din 1931 încoace şi cel mai tânăr fotbalist din naţională într-un joc oficial. La pauză, Blind l-a înlocuit cu apărătorul celor de la Lazio, Wesley Hoedt, iar la final a admis că a greşit titularizându-l.

VIDEO: Bulgaria - Olanda 2-0