• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

După victoria la scor cu Italia, 3-0, "Furia Roja" s-a dezlănţuit şi pe terenul codaşei Liechtenstein. În minutul 62, tabela arăta deja 7-0 pentru Spania. În cele din urmă s-a terminat 8-0 pentru iberici.

Cu 6 victorii şi un egal în precedentele partide din preliminarii, trupa lui Lopetegui nu a vrut să lase nimic la voia întâmplării pentru a nu avea vreo emoţie pe final de grupă în perspectiva calificării directe la Mondial.

Selecţionerul ibericilor a aliniat aproape cea mai bună formaţie posibilă, iar jocul Spaniei a fost cu adevărat o încântare încă din start. Cu o posesie de aproape 80%, oaspeţii au ridicat o singură problemă: când se vor opri.

Maşinăria de pase a funcţionat la potenţial maxim, astfel că Liechtenstein a părut în multe momente o echipă debusolată, care îşi doreşte ca acest meci să se termine cât mai repede.

În minutul 62, cu jumătate de oră rămasă de disputat, în dreptul ibericilor stătea deja scrisă cifra 7. Sergio Ramos (3), Morata (15 şi 54), David Silva (39) şi Iago Aspas ( intrat la pauză în locul lui Silva - 51 şi 63) au fost autorii golurilor. Pe final, Spania nu a mai forţat, dar totuşi a mai punctat o dată, graţie autogolului lui Maximilian Goppel (minutul 89).

Chiar dacă toate fazele care au dus la golurile "Furiei Roja" au fost frumoase, ibericii impresionând prin uşurinţa prin care s-au găsit pe teren, golul meciului i-a aparţinut lui David Silva, mijlocaşul lui City executând impecabil o lovitură liberă.

Vezi mai jos reuşita lui Silva

Echipa de start a Spaniei

De Gea - Pique, Ramos, Monreal - Pedro, Alcantara, Busquets, Iniesta - Isco, Morata, Silva

Cu aproximativ 9 luni până la startul Mondialului, Spania arată o forţă uimitoare şi se anunţă a fi una din primele 3-4 candidate la cununa cu lauri.