• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Pentru a doua oară în ultimii 27 de ani, Olanda nu se califică la Campionatul Mondial. "Portocala mecanică" a învins Suedia cu 2-0, dar a terminat pe locul trei în grupa A. Suedezii vor juca barajul.

Olanda trebuia să învingă Suedia la şapte goluri diferenţă în ultima etapă a preliminariilor pentru a termina pe locul doi în grupa A. Jucătorii antrenaţi de Dick Advocaat au deschis repede scorul. Robben a transformat cu emoţii un penalty dictat pentru un henţ în careu.

Babel putea să majoreze diferenţa, dar portarul suedezilor a intervenit bine. La faza imediat următoare mijlocaşul lui Beşiktaş I-a pasat lui Robben care a stabilit scorul pauzei, 2-0.

Obligaţi să mai marcheze cel puţin cinci goluri pentru a spera la locul de baraj, olandezii au ratat ocazii importante în repriza a doua, prin Wijnaldum, Bas Dost și Robben.

S-a terminat 2-0, iar Olanda nu merge la Mondialul din Rusia și ratează al doilea turneu final la rând, dupa Euro 2016. Suedia a terminat pe locul doi şi va juca barajul pentru calificare.

ECHIPELE:

Olanda (4-2-1-3): Cillessen - Tete (Janmaat 71), Van Dijk, Rekik, Ake - Vilhena, Blind - Wijnaldum (Klaassen 71) - Robben, Janssen (Dost 46), Babel
Antrenor: D. Advocaat

Suedia (4-4-2): Olsen - Lustig, Lindelof, Granqvist, Augustinsson - Claesson (Svensson '68), Larsson (Olsson Mart 81), Johansson, Forsberg - Toivonen (Thelin 76), Berg
Antrenor: J. Andersson