• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Panama a obținut în premieră calificarea la un turneu final mondial, după ce, în ultima etapă a preliminariilor din zona CONCACAF a câștigat cu 2-1 împotriva Costa Ricăi, echipă care era deja sigură de prezența în Rusia, iar SUA a pierdut în Trinidad Tobago, 1-2.

În finalul meciului, după ce Roman Torres a marcat golul care avea să aducă victoria panamezilor, una dintre rezervele echipei antrenate Hernan Dario Gomez a ținut să contribuie și el la calificarea țării sale la Cupa Mondială.

După ce minea a ieșit în afara terenului, la un atac al costa-ricanilor, acesta a sprintat și a șutat cât a putut de tare în balon, înainte ca jucătorul adversarilor să pună mâna pe el, pentru a-l repune în teren.

Evident, prin gestul său, panamezii au câștigat secunde prețioase în finalul meciului care le-a asigurat biletele pentru turneu final din Rusia.

După atitudinea sa, respectivul jucător riscă acum să nu mai fie primit la niciun meci pe marginea terenului.

Condusă cu 1-0 de Costa Rica în ultimul meci al preliminariilor, Panama a revenit după pauză. Gabriel Torres a egalat în minutul 53, cu un gol fantomă, acordat de arbitru la o fază în care mingea nu a depășit linia porții, iar Ramon Torres a marcat golul victoriei în minutul 88.

VIDEO Primul gol al panamezilor:

VIDEO Al doilea gol al panamezilor:

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT