• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Argentina este obligată să câştige în Ecuador, în ultimul meci din preliminariile zonei sud-americane, naţionala albiceleste fiind pe locul 6 în clasament. Primele patru clasate se califică direct la turneul final din Rusia, în timp ce ocupanta locului 5 va disputa un baraj tur-retur cu Noua Zeelandă.

Totul pare împotriva lui Messi și compania înaintea duelului decisiv din Ecuador. Tensiunea e una extrem de ridicată și totul a început încă de la sosirea delegației Argentinei la Quito. Naționala Albiceleste a fost păzită de soldați înarmați cu mitraliere de asalt spre surprinderea jucătorilor.

La Quito a plouat non-stop timp de câteva zile și suprafața de joc arată mai degrabă ca o orezărie decât ca un teren de fotbal. Gazonul de pe Estadio Olimpico Atahualpa este plin de bălți, lucru care îi va împiedica cu siguranță pe argentinieni să-și etaleje calitățile.

Nici statistica nu e una încurajatoare pentru naționala lui Jorge Sampaoli. Toată suflarea argentiniană așteaptă un meci mare de la Messi, însă în cele 5 partide jucate până în prezent la mare altitudine decarul pumelor nu a ieșit niciodată învingător.

Meciurile jucate de Messi la altitudine

2007: Columbia - Argentina 2-1 (Bogota - 2,640 de metri)
2009: Bolivia - Argentina 6-1 (La Paz - 3,640 de metri)
2009: Ecuador - Argentina 2-0 (Quito - 2,850 de metri)
2013: Bolivia - Argentina 1-1 (La Paz - 3,640 de metri)
2013: Ecuador - Argentina 1-1 (Quito - 2,850 de metri)

Argentina a remizat (0-0) cu Peru, săptămâna trecută, în preliminariile Cupei Mondiale 2018, iar după acest rezultat vicecampioana lumii riscă să nu se califice la Mondialul de anul viitor, ceea ce nu i s-a mai întâmplat de la ediţia din 1970.

În aceeași noapte joacă și Brazilia, acasă în compania naționalei din Chile, iar suporterii brazilieni au lasant în mediul online o campanie prin care le cer favoriților să piardă mecil cu deținătoarea Copei America, pentru a îngreuna și mai mult drumul Argentinei către Mondial.

Programul ultimei etape:

Brazilia - Chile
Ecuador - Argentina
Paraguay - Venezuela
Peru - Columbia
Uruguay - Bolivia

Clasamentul