• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

La al doilea meci al său pe banca Turciei, Mircea Lucescu a obţinut o victorie mare, 1-0 cu liderul grupei, Croaţia. Cu două meciuri rămase de disputat, situaţia din grupa I e una extrem de echilibrată.

Turcii visează din nou la Mondial, chiar dacă după înfrângerea pusă de Il Luce pe seama arbitrilor, în Ucraina, se părea că şansele au scăzut dramatic. Arda Turan&Co, susţinuţi frenetic de suporteri, au făcut în această seară o partidă mare, dovedind un spirit de sacrificiu ieşit din comun şi au reintrat în ecuaţia calificării.

În acest moment, primele patru echipe din grupa I sunt separate de doar două puncte, aşa că se anunţă o "dublă" de foc în octombrie. Două victorii - contra Islandei şi Finlandei - sunt suficiente pentru ca Turcia să obţină măcar locul de baraj. Asta pentru că în ultima etapă Ucraina şi Croaţia au meci direct. Indiferent de rezultatul din acea dispută, e imposibil ca ambele formaţii să acumuleze până la final mai multe puncte decât formaţia lui Lucescu. Islanda ar fi scoasă din calcule pentru a o depăşi pe Turcia încă din primul meci, în măsura în care scenariul cu cele două victorii ale naţionalei semilunei se respectă.

De notat că, în condiţiile în care Ucraina va învinge în ultima etapă pe Croaţia, cu două victorii Lucescu are chiar şanse la primul loc şi la calificarea directă. Principalul criteriu în caz de egalitate de puncte e golaverajul, pe care însă Yarmolenko&Co au şanse să îl rotunjească serios în disputa din Kosovo.

Clasament grupa I

Au mai rămas de jucat în grupa I:

6 octombrie

Kosovo - Ucraina

Turcia - Islanda

Croaţia - Finlanda

11 octombrie

Islanda - Kosovo

Finlanda - Turcia

Ucraina - Croaţia