• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Siria a fost la un pas de o surpriză de proporţii în returul barajului asiatic de calificare la Mondialul din Rusia.

După 1-1 pe teren propriu cu Australia, sirienii au deschis scorul în manşa secundă de la Sydney, prin jucătorul lui Al Ahli, Omar Al Soma (minutul 6).

"Cangurii" au egalat după numai şapte minute, prin căpitanul Tim Cahill, însă n-au mai reuşit să înscrie până la finalul celor 90 de minute, iar partida a intrat în prelungiri.

Siria a rămas în zece oameni, după eliminarea lui Al Mawas din minutul 94, şi a mai rezistat doar până în minutul 109, când veteranul Cahill (37 de ani) a marcat golul calificării Australiei în faza următoare a preliminariilor.

Necalificată în istorie la vreun Mondial, Siria a fost la un pas de fericire în ultimul minut al prelungirilor, când Al Soma a lovit bara din lovitură liberă.

VIDEO REZUMATUL PARTIDEI

Australia mai are un hop de trecut până la Mondialul din Rusia. Va juca încă o "dublă" de baraj contra locului 4 din zona CONCACAF (America de Nord şi Centrală), în noiembrie. Panama şi Honduras sunt echipele care se luptă pentru locul în barajul cu australienii.

Naţionala Australiei are patru participări la Mondial şi n-a lipsit de la ultimele trei turnee finale.

Rusia (ţara gazdă a turneului final), Brazilia, Iran, Japonia, Mexic, Belgia, Coreea de Sud, Arabia Saudită, Germania, Anglia, Spania, Nigeria, Costa Rica, Polonia, Egipt, Islanda şi Serbia sunt echipele calificate deja la Cupa Mondială de anul viitor, din Rusia.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT