• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Prima reprezentativă a Siriei, care își joacă meciurile de pe teren propriu pe stadionul Hang Jebat din Melaka (Malaysia), se poate califica la turneul final din Rusia dacă se va impune în fața liderului Iran și Coreea de Sud pierde în Uzbekistan.

Într-o țară distrusă și măcinată de un război care a durat șase ani, după ce O.N.U. a spus că a costat-o viața a mai mult de 450.000 de oameni și alți cinci milioane exilați, ultima redută a fotbalului sirian se află în fața unui moment glorios - Siria este pe punctul de a se califica la Cupa Mondială.

Cu o victorie, marți, pe terenul Iranului, deja calificată și ajutată în același timp de Uzbekistan care trebuie să în învingă pe Coreea de Sud, sirienii iau o opțiune seioasă de-a participa la turneul final din Rusia. Dacă doar prima premisă va fi fructificată, atunci Siria își va disputa calificarea în urma play-off-ului pe care cel mai probabil îl va juca împotriva Arabiei sau Australiei.

Siria nu a jucat până acum la Cupa Mondială și nici nu a trecut de primul tur în Cupa Asiei. Trecutul ei este vizat de înfrângeri și decizia FIFA a costat-o să nu-și dispute meciurile de acasă la Damasc sau Alep.