• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Mircea Lucescu revine ca selecţioner după trei decenii. Antrenorul de 72 de ani va pregăti naţionala Turciei, iar obiectivul principal este calificarea la Cupa Mondială din 2018.

Cu patru etape înainte de finalul preliminariilor, turcii se află pe locul 3 în grupa I, dar situaţia lor nu este una disperată. Croaţia şi Islanda, echipele care ocupă primele două poziţii la egalitate, au doar 2 puncte avans. Mai mult decât atât, urmează să joace în deplasare contra Turciei.

Clasament grupa I

Lucescu îşi va face debutul pe banca naţionalei care a ocupat locul 3 la Mondialul din 2002 la începutul lunii septembrie. Românul va reveni în Ucraina, acolo unde a avut rezultate excelente cu Şahtior, într-o confruntare care poate fi decisivă pentru ambele formaţii.

Turcia şi Ucraina au câte 11 puncte, iar în tur, la Konya, meciul s-a terminat nedecis, 2-2.

După trei zile, urmează marele test - partida de pe teren propriu cu naţionala Croaţiei, care va veni după un duel mai lejer, acasă, împotriva Kosovo. Şi în acest caz rezultatul din tur a fost egal, 1-1.

Calificarea sau necalificarea Turciei se va decide pe 6 şi 9 octombrie, când sunt programate meciurile cu Islanda (acasă) şi Finlanda (deplasare). Lucescu e convins că va reuşi să-şi ducă echipa la turneul final.

"Sunt patru meciuri de disputat în preliminariile Campionatului Mondial. O şansă există, voi încerca să o fructific", a declarat "Il Luce".

Fost campion al Turciei cu Galatasaray şi Besiktas, Mircea Lucescu recunoaşte că trecerea de la antrenor de echipă de club la selecţioner nu este uşoară după atâţia ani.

"Mă obligă să gândesc, să revizuiesc absolut toate metodele. Acum e vorba despre a selecţiona, despre a pregăti echipa în cele trei-patru zile pe care le am la dispoziţie la un nivel psihic foarte ridicat.

E nevoie de o înţelegere deosebită cu jucătorii, de o analiză foarte serioasă. Eu sper că experienţa şi perioada petrecută la echipa naţională când eram foarte tanar mă vor ajuta", a precizat Lucescu.

Meciurile din preliminariile Cupei Mondiale 2018 vor fi transmise ÎN DIRECT pe canalele Digi Sport.