• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Argentina a obținut biletele pentru Mondialul din Rusia în ultima etapă a preliminariilor. ”Pumele” au învins cu 3-1 pe Ecuador, iar Leo Messi a fost eroul argentinienilor. Starul celor de la Barcelona a reușit un ”hat-trick”.

Leo Messi, vedeta şi căpitanul Argentinei, a recunoscut că ar fi fost un adevărat dezastru dacă naţionala ţării sale, vicecampioana lumii, nu ar fi obţinut calificarea la Cupa Mondială din 2018.

"Ar fi fost o nebunie să nu ne calificăm la Cupa Mondială, nu numai pentru mine, pentru întreaga țară. Echipa va creşte şi va ieşi întărită din aceste preliminarii. Lucrurile s-au terminat cu bine, iar acum suntem liniştiţi. Ne-am atins obiectivul, iar acesta este lucrul cel mai important", a declarat căpitanul Argentinei, la ieşirea de la vestiare.

"Vom încerca să dăm totul la Cupa Mondială. Am dat dovadă de caracter. Ştiam că suntem într-o situaţie limită, că totul se poate încheia în această seară", a spus la rândul său Javier Mascherano, coechipierul lui Messi la FC Barcelona.

Selecţionerul Argentinei, Jorge Sampaoli, i-a adus un omagiu căpitanului său, după victoria de la Quito, estimând că ar fi fost "ilogic" ca cea mai importantă competiţie fotbalistică a planetei să se dispute fără cel mai bun jucător al lumii.

"Messi este cel mai bun jucător din istorie. Sunt emoţionat că fac parte dintr-un grup alături de el", a declarat Sampaoli, în cursul unei conferinţe de presă, la finalul ultimei etape a preliminariilor zonei America de Sud.

"Le-am spus celorlalţi jucători: Messi nu are nevoie de o Cupă Mondială, ci fotbalul îi datorează un Mondial lui Messi. Noi am putut ajuta ca cel mai bun fotbalist al lumii să participe la Cupa Mondială", a adăugat selecţionerul argentinian.

Agerpres

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT