• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

VIDEO Turcia - Croația 1-0. Mircea Lucescu a fost privit cu alți ochi după victoria obținută în fața primei echipe din grupa I de o anumită a presei turce.

Criticat după înfrângerea suferită în Ucraina, la debut, antrenorul român a fost acum lăudat într-o anumită măsură în Turcia, pentru modul în care a pregătit jocul cu croații.

Jurnalistul Mehmet Demirkol a remarcat, la CNN Turk, faptul că Mircea Lucescu a stabilit un plan mult mai simplu de joc împotriva Croației, pe care toată lumea l-a putut înțelege.

Am avut probleme în partea dreaptă. A fost dificil la început, ei au pus probleme în acea zonă.

Croații s-au gândit să speculeze pe flancul drept, iar noi am încercat să șutăm de la distanță. Până la urmă noi am câștigat mijlocul terenului, iar Modric a fost anihilat. Nu a putut trece de nimeni și a fost foarte supărat”, a spus Mehmet Demirkol.

Pe de altă parte, expertul de la versiunea turcă a CNN susține că Mircea Lucescu ar trebui să exploateze mai bine potențialul lui Ohuzhan Ozyakup.

E un jucător talentat, care joacă foarte simplu. Ar trebui să îndrăznească mai mult. El se simte mai confortabil în spate, în lipsa presiunii. Dar ar trebui să profităm de Oguzhan, a arătat el poate fi mai bun decât Hakan Calhanoglu”.

Mehmet Demirkol a mai precizat că nu crede că un alt antrenor în afara lui Lucescu l-ar fi readus pe Arda Turan la echipa națională și i-ar fi returnat și banderola de căpitan.

De o altă părere este analistul Erman Toroglu, de la Fotomac. Acesta n-a uitat criticile lui Lucescu la adresa arbitrilor după meciul cu Ucraina și este curios ce ar fi făcut antrenorul român și după meciul cu Croația, dacă ex-iugoslavii primeau penalty la hențul lui Burak Yilmaz, iar atacantul turc era eliminat.

Echipa națională joacă un fotbal dezgustător. Lucescu a vorbit doar despre arbitri, despre numărul mare de străini din campionat, dar nu despre fotbal”, susținea Erman Toroglu la pauza meciului cu Croația.

Arbitrul trebuie să dea cartonaș roșu și penalty. Burak Yilamz a lovit mingea cu mâna stângă. Credeți că va vorbi acum despre asta?”, a spus analistul și despre faza la care maghiarul Viktor Kassai nu a acordat penalty pentru Croația.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT