• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Chiar dacă lista echipelor calificate la Cupa Mondială din 2018 nu este deocamdată completă, se cunosc deja numele formațiilor care vor fi capi de serie la tragerea la sorți a grupelor turneului final, care va avea loc pe 1 decembrie 2017, la Moscova.

Spre deosebire de ultimele Campionate Mondiale, toate cele patru urne urmează să fie stabilite pe baza clasamentului FIFA actualizat pe 16 octomrbie. Conform acestuia și independent de rezultatele care vor fi înregistrate în luna noiembrie, în preliminarii, capi de serie la tragerea la sorți vor fi următoarele opt echipe:

Rusia (țara gazdă, locul 65 FIFA)
Germania (locul 1)
Brazilia (locul 2)
Portugalia (locul 3)
Argentina (locul 4)
Belgia (locul 5)
Polonia (locul 6)
Franța (locul 7)

De asemenea, Spania, Anglia, Columbia, Mexic și Uruguay vor face parte 100% din a doua urnă valorică, Iran și Egipt, din a treia, în timp ce Panama, Coreea de Sud și Arabia Saudită, din ultima.

Dintre celelalte echipe calificate, Islanda și Costa Rica se vor afla în urna a doua sau a treia, iar Serbia, Nigeria și Japonia, din urna a treia sau a patra.

23 de echipe din 32 s-au calificat deja la Cupa Mondială din 2018. Ultimele nouă echipe vor obține biletele în luna noiembrie. Trei vor fi determinate în urma încheierii preliminariilor africane, alte patru, în funcție de rezultatele barajelor europene, în timp ce alte două vor proveni în urma barajelor intercontinentale (Honduras - Australia și Noua Zeelandă - Peru).

Trebuie spus că, dacă vor obține calificarea, Peru, Elveția și Italia se vor afla în urna a doua, Suedia, Irlanda, Tunisia, Senegal și Republica Democrată Congo, în a treia, iar Grecia, Maroc, Burkina Faso, Costa de Fildeș, Insulele Capului Verde, Honduras, Africa de Sud și Noua Zeelandă, în ultima.

Croația, Danemarca, Irlanda de Nord și Australia sunt celelalte echipe care pot obține calificarea în luna noiembrie.

Până la ediția de anul viitor, de clasamentul FIFA se ține cont doar atunci când erau stabilite echipele din prima urnă valorică. Celelalte formații erau împărțite în urne în funcție de continentul de pe care proveneau.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT