• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

FIFA i-a cerut lui Lionel Messi să depună mărturie pe 4 mai, atunci când va fi judecat apelul în privinţa suspendării de patru meciuri pe care starul Barcelonei a primit-o în urma jignirilor adresate unui arbitru asistent, la finalul partidei Argentina - Chile 1-0, din preliminariile Cupei Mondiale 2018.

Informaţia a fost confirmată de preşedintele federaţiei argentiene, Claudio Tapia, care a anunţat că va merge în Spania pentru a discuta cu Messi şi a încerca să-l convingă să se apere în faţa forului mondial.

"Messi a fost convocat de FIFA pentru a depune mărturie pe 4 mai, în cazul privind suspendarea de patru meciuri primită după meciul cu Chile. Este important să colaboreze cu avocaţii federaţiei înainte de a face acest lucru", a declarat Tapia, ales preşedinte al AFA luna trecută.

Fotbalistul de 29 de ani a pierdut deja un meci, cel pierdut cu Bolivia (0-2), şi va rata şi partidele cu Uruguay, Venezuela şi Peru, dacă sancţiunea nu îi va fi redusă.

Pentru naţionala Argentina, rămasă fără selecţioner, după demiterea lui Edgardo Bauza, prezenţa lui Messi este vitală, mai ales în contextul în care actuala vicecampioană mondială este doar pe locul 5 în clasamentul preliminariilor din America de Sud, cu patru etape înainte de finalul calificărilor.

La Cupa Mondială din Rusia se califică direct primele patru clasate, în timp ce poziţia a cincea va juca un baraj pentru prezenţa la turneul final.

Cu Messi pe teren, Argentina a câştigat 15 puncte din 18 posibile. Fără el, "pumele" au obţinut 7 puncte din 24 posibile.