• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Moment neaşteptat la Adelaide, acolo unde jucătorii din echipa naţională a Arabiei Saudite au refuzat, azi, înaintea meciului cu Australia, din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018, să ţină un moment de reculegere în memoria victimelor atacului de sâmbătă, de pe London Bridge şi Borough Market.

Imaginile cu refuzul arabilor de a onora memoria celor căzuţi în atentate au fost imediat preluate de presa britanică, dailymail.co.uk fiind printre cele mai critice la adresa iniţiativei.

În imagini se observă clar cum jucătorii australieni sunt aliniaţi la mijlocul terenului, pentru minutul de reculegere, în timp ce saudiţii ignoră această acţiune, deplasându-se şi făcând mişcări de stretching. De notat şi faptul că rezervele reprezentativei Arabiei Saudite nu s-au ridicat în picioare, aşa cum se obişnuieşte.

Subiectul a fost intens mediatizat pe reţelele de socializare, unde fani din toată lumea condamnă atitudinea avută de saudiţi. În schimb, suporterii din Arabia Saudită susţin că nu a fost vorba de o acţiune de boicot: pur şi simplu în cultura musulmană nu se obişnuieşte să se ţină momente de regulegere pentru a omagia persoanele decedate.

În ceea ce priveşte meciul propriu-zis, Naţionala de fotbal a Australiei a învins-o pe cea a Arabiei Saudite cu scorul de 3-2 (2-1). În acest meci din Grupa B, golurile "cangurilor" au fost semnate de Tomi Juric (minutele 7 şi 36) şi Tom Rogic (64). Pentru Arabia Saudită au înscris Salem Al-Dossari (23) şi Mohammed Al-Sahlawi (45+2).

În acceaşi grupă, pe 13 iunie vor avea loc partidele Thailanda - Emiratele Arabe Unite şi Irak - Japonia.

Liderul grupei B este Japonia, 16 puncte (7 jocuri), urmată de Arabia Saudită, 16 p (7 j), Australia, 16 p (8 j), Emiratele Arabe Unite, 9 p (7 j), Irak, 4 p (7 j), Thailanda, 1 p (7 j).

Grupa A programează pe 12 iunie întâlnirea Iran - Uzbekistan, iar pe 13 iunie se vor disputa meciurile Siria - China şi Qatar - Coreea de Sud.

În clasamentul grupei A, pe primul loc este Iranul, cu 17 p (7 j), urmat de Coreea de Sud, 13 p (7 j), Uzbekistan, 12 p (7 j), Siria, 8 p (7 j), China 5 p (7 j), Qatar, 4 p (6 j).

Primele două clasate din fiecare grupă se califică automat la Cupa Mondială 2018. Echipele clasate pe locul 3 se vor întâlni într-un baraj, a cărui câştigătoare va disputa un play-off împotriva unei reprezentante a zonei CONCACAF.