• Liga 1: CFR - FCSB (joi, 21:00, Digi Sport 1) şi FCSB - Dinamo (duminică, 20:30, Digi Sport 1)
  • La Liga, Etapa a 6-a: Alaves - Real Madrid (sâmbătă, 17:15, Digi Sport 1) şi Girona - Barcelona (sâmbătă, 21:45, Digi Sport 2) 

Arbitrajul video va fi folosit la Cupa Mondială 2018 din Rusia”, a afirmat miercuri preşedintele FIFA, Gianni Infantino, la al 67-lea congres al Confederaţiei sud-americane de fotbal (CONMEBOL), la Santiago de Chile, relatează AFP.

Vom folosi arbitrajul video la Mondialul 2018, fiindcă până acum avem doar răspunsuri foarte pozitive”, a declarat elveţianul.

Nu este posibil ca în 2017, când toată lumea, pe stadion sau acasă, vede în câteva secunde dacă arbitrul a comis sau nu o greşeală, singurul care nu ştie să fie tocmai arbitrul”, a explicat Infantino.

Testat recent, la Mondialul Cluburilor din Japonia, în decembrie, sau la amicalul Franţa - Spania, pe 28 martie, arbitrajul video, care iniţial nu fusese luat în calcul pentru CM 2018, face obiectul a numeroase discuţii de mai multe luni.

Luna trecută, Gianni Infantino calificase ca ”realistă” utilizarea tehnologiei video pentru asistenţa arbitrilor pentru CM 2018, cu prilejul reuniunii de la Londra a International Board (IFAB).

Asistenţa video a fost testată pentru prima oară într-un meci amical internaţional pe 1 septembrie 2016, cu ocazia meciului Italia - Franţa.

Mai multe federaţii au experimentat până acum tehnologia video, iar aceste teste nu i-au redus la tăcere pe critici.

AGERPRES