• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Arbitrajul video va fi folosit la Cupa Mondială 2018 din Rusia”, a afirmat miercuri preşedintele FIFA, Gianni Infantino, la al 67-lea congres al Confederaţiei sud-americane de fotbal (CONMEBOL), la Santiago de Chile, relatează AFP.

Vom folosi arbitrajul video la Mondialul 2018, fiindcă până acum avem doar răspunsuri foarte pozitive”, a declarat elveţianul.

Nu este posibil ca în 2017, când toată lumea, pe stadion sau acasă, vede în câteva secunde dacă arbitrul a comis sau nu o greşeală, singurul care nu ştie să fie tocmai arbitrul”, a explicat Infantino.

Testat recent, la Mondialul Cluburilor din Japonia, în decembrie, sau la amicalul Franţa - Spania, pe 28 martie, arbitrajul video, care iniţial nu fusese luat în calcul pentru CM 2018, face obiectul a numeroase discuţii de mai multe luni.

Luna trecută, Gianni Infantino calificase ca ”realistă” utilizarea tehnologiei video pentru asistenţa arbitrilor pentru CM 2018, cu prilejul reuniunii de la Londra a International Board (IFAB).

Asistenţa video a fost testată pentru prima oară într-un meci amical internaţional pe 1 septembrie 2016, cu ocazia meciului Italia - Franţa.

Mai multe federaţii au experimentat până acum tehnologia video, iar aceste teste nu i-au redus la tăcere pe critici.

AGERPRES