• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Federaţia sud-africană de fotbal (SAFA) a decis să nu conteste decizia FIFA privind rejucarea meciului său cu Senegal din preliminariile africane ale Cupei Mondiale 2018, după ce arbitrul primului joc, încheiat cu 2-1 pentru sud-africani, a fost suspendat pe viaţă din fotbal, relatează L'Equipe.

Primul meci, disputat pe 12 noiembrie 2016, s-a încheiat cu succesul sud-africanilor (2-1), dar FIFA a solicitat rejucarea meciului după ce apelul arbitrului la TAS împotriva suspendării pe viaţă a ghanezului Joseph Lamptey a fost respins. Lamptey a fost acuzat de manipularea rezultatului în acel meci din noiembrie, când a acordat un penalty sud-africanilor pentru un henţ inexistent.

"Nu putem să beneficiem de pe urma unor activităţi de corupţie din motive etice şi morale. Prin urmare, vom respecta directiva FIFA privind rejucarea meciului cu Senegal la o dată ce urmează să fie determinată", a precizat Federaţia sud-africană de fotbal, într-un comunicat, deși preşedintele federației, Danny Jordaan, afirmase anterior că rejucarea meciului ar putea crea un precedent periculos.

După anularea rezultatului din meciul disputat anul trecut, Africa de Sud are un singur punct în Grupa D, din trei partide. Senegalul are cinci puncte. Pe primele două locuri sunt Insulele Capului Verde şi Burkina Faso, cu câte 6 puncte din patru meciuri. Doar primul loc din grupă se califică la Mondialul din Rusia.

Agerpres