• Tenis: WTA Wuhan (Digi Sport 2, 24 - 30 septembrie)
  • Liga 1: Botoșani-Viitorul (ora 18:00) și Astra-CFR Cluj (ora 20:30) se joacă luni, 25 septembrie, pe Digi Sport 1

Ruud Gullit, antrenorul secund al echipei naţionale de fotbal Olandei, a fost certat luni de selecţionerul Dick Advocaat pentru faptul că a publicat pe reţelele de socializare imagini filmate în vestiarul echipei.

Fostul internaţional a postat un video de 15 secunde după victoria cu 3-1 obţinută de Olanda în faţa Bulgariei, duminică, la Amsterdam, în preliminariile Mondialului 2018.

În acest filmuleţ, Gullit i-a filmat pe jucători în vestiar apoi pe el însuşi spunând: ''Victorie astăzi cu 3-1 în faţa Bulgariei, super meci''.

Însă acest video nu a fost pe placul selecţionerului Dick Advocaat, care l-a calificat drept foarte ciudat. Mai mulţi comentatori au estimat de altfel că filmarea vestiarelor depăşeşte orice limită.

”Voi vorbi cu el”, a declarat Advocaat la postul public NOS. ”Ceea ce a făcut Ruud nu ajută echipa şi i-am spus-o, însă asta a fost tot. Nu există nicio problemă între Ruud şi mine, iar incidentul este închis”, a adăugat el mai târziu.

Gullit, câştigător al titlului european cu Olanda în 1988, şi-a cerut ulterior scuze: ”Am făcut acest video purtat de prea mult entuziasm. Acum pot spune că nu ar fi trebuit să-l fac”, a reacţionat Gullit într-un comunicat.

Graţie victoriei obţinute în faţa Bulgariei, Olanda urcă pe locul 3 în grupa sa, cu un punct în faţa Bulgariei, dar cu patru în spatele Franţei şi cu 3 după Suedia. Olandezii mai păstrează o şansă pur matematică să obţină calificarea la Cupa Mondială din Rusia, după ce au ratat deja prezenţa la EURO 2016.