• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Fundaşul galez Neil Taylor riscă o suspendare drastică din partea FIFA după accidentarea groaznică provocată lui Seamus Coleman în timpul partidei Irlanda - Ţara Galilor, din 24 martie, din preliminariile Mondialului din Rusia.

VIDEO MOMENTUL ACCIDENTĂRII LUI COLEMAN

Taylor a primit o etapă de suspendare, însă forul mondial vrea să-i extindă pedeapsa apărătorului lui Aston Villa.

Căpitanul naţionalei galeze, Ashley Williams, a dezvăluit că Taylor a dorit să-l vadă pe Seamus Coleman, care va lipsi de pe teren cel puțin o jumătate de an.

"A fost devastat. Era în lacrimi în timpul meciului. Chiar şi cei care nu îl cunosc pe Seamus au fost impresionaţi", a povestit fotbalistul lui Everton trăirile colegului său de la naţională după ce i-a provocat accidentarea gravă lui Coleman, care a suferit o dublă fractură de tibie şi peroneu.

Conform programului de protecție al cluburilor implementat de către FIFA, în 2012, forul mondial oferă compensații cluburilor care își pierd jucătorii, în urma unor accidentări suferite în timp ce sunt plecați la loturile naționale.

FIFA alocă 143 836 de euro pe săptămână pentru fiecare jucător, în perioada în care acesta este indisponibil. Astfel, organizația condusă de Gianni Infantino urmează să suporte în întregime salariul lui Seamus Coleman, întrucât acesta încasează aproximativ 52 000 de euro pe săptămână de la Everton.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT