• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

VIDEO Anglia - Slovacia 2-1. Echipa lui Gareth Southgate a făcut un pas uriaș spre calificarea la Cupa Mondială din Rusia, după ce s-a impus pe Wembley în fața principalei contracandidate.

Victoria Angliei a trecut însă în plan secund din cauza gestului făcut de Dele Alli. Noul decar al selecționatei britanice (după retragerea lui Rooney) riscă să fie suspendat după ce a făcut un gest obscent în timpul meciului și a fost surprins de camerele televiziunii.

Presa engleză speculează că starul lui Tottenham Hotspur i-ar fi arătat degetul mijlociu chiar arbitrului francez Clement Turpin, însă mijlocașul de 21 de ani se apără și susține că totul a fost doar o glumă între el și fostul său coechipier de pe White Hart Lane, Kyle Walker (actualul fundaș dreapta al lui Manchester City.

Ca să fie clar, gestul din această seară a fost o glumă ditnre mine și bunul meu prieten Kyle Walker! Îmi pare rău pentru orice ofensă cauzată!”, a scris Dele Alli pe Twitter, imediat după joc.

FIFA va investiga însă ceea ce s-a întâmplat, iar jucătorul ar putea primi o sancțiune dură dacă forul mondial va stabili că Alli i-a arătat degetul mijlociu chiar arbitrului Turpin.

În apărarea lui Dele a sărit și selecționerul Gareth Southgate.

Nu am văzut ce a făcut, dar mi s-a adus la cunoștință. Kyle și Dele au glumit pe această seamă, iar gestul lui Dele i se adresa lui Kyle. Nu știu în ce parte a terenului erau. Ei au un mod ciudat de a comunica.

Imediat după ce am aflat l-am întrebat pe Dele. Pentru mine, ce se întâmplă distrage atenția de la cea mai bună performanță a sa de când sunt eu selecționer. Jocul său fără minge a fost extraordinar, s-a poziționat foarte bine și a tras adversarii după el. A pătruns fantastic prin apărarea adversă și a fost un adevărat periol pentru ei. Speram să vorbim despre asta”, a declarat Southgate.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT