• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Ziarele de casă ale cluburilor FC Barcelona și Real Madrid au alocat prima pagină din edițiile de azi fotbaliștilor Lionel Messi, respectiv Cristiano Ronaldo. Publicațiile au tratat subiectiv calificările Argentinei și Portugaliei la Campionatul Mondial din Rusia.

Cristiano Ronaldo și Lionel Messi au fost protagoniștii primelor pagini din ziarele de sport din Spania la o zi după ultimele meciuri din Preliminariile Campionatului Mondial. Atât Mundo Deportivo, publicația devotată grupării ”blaugrana”, cât și Marca, ziarul de casă al lui Real Madrid au notat că Mondialul din Rusia va avea la start cele două mari vedete ale fotbalului. După ce Ronaldo a obținut calificarea directă grație victoriei din ultimul meci, cu fostul lider al grupei, Elveția, Lionel Messi a marcat toate cele trei goluri din victoria, scor 3-1, cu Ecuador. Dacă Mundo Deportivo a preferat să iasă pe prima pagină a ediției de azi cu titlul ”Messi nu ratează niciodată”, rivalii madrileni au notat că ”Ronaldo nu ratează”. Aceleași titluri, dar protagoniști diferiți.

Decarul Barcelonei a făcut un nou meci fabulos, având o evoluție formidabilă. Messi a reușit un hat-trick de senzație, punctând în minutele 12, 20 și 62 (ultimele două reușite au fost superbe) și ducând de unul singur naționala "pumelor" la CM. "Cel mai bun din istorie", a fost "refrenul" preferat al serii pe twitter, suporterii din toate colțurile lumii salutând o nouă prestație de gală a atacantului de 30 de ani.

Grație triplei din Ecuador, Messi a ajuns la cota 61 de goluri înscrise pentru Argentina. El este liderul all-time al selecționatei "pumelor". Vârful Barcelonei l-a depășit de peste un an pe Batistuta, care era din 2002 golgheterul absolut, cu 54 de reușite. Reușita cu numărul doi din meciul cu Ecuador a însemnat atingerea unei cifre rotunde: 60.

Însă, meciul serii a avut loc în Portugalia, acolo unde echipa lui Cristiano Ronaldo a învins Elveția cu 2-0 și a detronat-o de pe prima poziție, grație golaverajului.

PRIMA PAGINĂ DIN MARCA: 

PRIMA PAGINĂ DIN MUNDO DEPORTIVO: