• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Meciul dintre Peru și Columbia, din ultima etapă a preliminariilor sud-americane, s-a încheiat cu scorul de 1-1, iar ”incașii” au încheiat pe locul cinci, urmând să meargă la baraj, în timp ce ”Los Cafeteros” s-au calificat direct la Cupa Mondială din Rusia.

Partida disputată la Lima a stârnit multe controverse, ambele echipe fiind acuzate că s-au înțeles în privința rezultatului final. În condițiile în care Chile a pierdut clar în Brazilia, 0-3, egalul era suficient pentru ca niciuna dintre Peru și Columbia să fie eliminată.

Mai mult decât atât, în timpul jocului, camerele de filmat l-au surprins pe Radamel Falcao discutând cu mâna la gură cu adversarii, chiar pe teren, în timpul jocului, iar presa a speculat pe marginea faptului că atacantul columbian încerca să-i convingă pe jucătorii din Peru că egalul este bun pentru toată lumea.

În partida de marți seara, James Rodriguez a deschis scorul, în minutul 56, dar Peru a egalat peste 20 de minute, prin Paolo Guerrero, care a punctat dintr-o lovitură liberă indirectă. Chiar dacă fostul atacant al lui Bayern și Hamburg a tras direct pe poartă, golul a fost validat, întrucât mingea a fost atinsă de David Ospina înainte de a intra în plasă.

VIDEO Golul lui James:

VIDEO Golul lui Guerrero:

După ce a încheiat pe locul cinci, Peru urmează să joace cu Noua Zeelandă în barajul decisiv pentru calificarea la Cupa Mondială. Primul joc se va desfășura la Wellington, în timp ce returul va avea loc la Lima. Partidele sunt programate în perioada 6-14 noiembrie.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT