• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Fără să vrea, Marco Asensio a agitat spiritele între palestinieni şi israelieni pe reţelele de socializare. Totul a pornit de la o fotografie pe care starul lui Real Madrid a publicat-o pe contul său de Twitter.

Aflat cu naţionala Spaniei în Israel, acolo unde "La Roja", deja calificată la Cupa Mondială de anul viitor, va încheia preliminariile, Asensio s-a fotografiat având în spate Zidul Plângerii, Cupola Stâncii şi Moscheea Al-Aqsa, trei dintre obiectivele principale pentru cei care vizitează Ierusalimul.

Fotbalistul de 21 de ani a publicat poza pe contul său de Twitter, alături de un steag al Israelului şi de mesajul "Vizită culturală".

Asensio a primit peste 10.000 de răspunsuri, cele mai multe acuzându-l că nu cunoaşte istoria oraşului. Palestinienii au fost indignaţi de faptul că spaniolul a situat centrul istoric al Ierusalimului în Israel, deşi zona se află în estul oraşului, ocupat de israelieni în 1967 şi unde plaestinienii aspiră să aibă capitala.

De aici la discuţii aprinse între israelieni şi palestinieni nu a mai fost decât un pas. Mii de de răspunsuri au fost date la tweetul incocent al lui Asensio, în arabă, ebraică, engleză sau spaniolă.

Nebunie la vizita Spaniei în Ierusalim

Fotografia lui Asensio a venit după ce naţionala Spaniei a vizitat oraşul, declanşând un adevărat haos. Când jucătorii lui Julen Lopetegui au fost recunoscuţi, oamenii s-au îngrămădit să se fotografieze alături de starurile "La Roja".

Din fericire, nu au existat incidente, chiar dacă vizita a durat mai mult timp decât era programat iniţial, iar fotbaliştii iberici au ajuns la autocar fără probleme.