• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

UPDATE Ora 22:00: Arturo Vidal a revenit asupra posibilității de a se retrage din echipa națională a statului Chile și a precizat că nu se pune problema de a nu a mai îmbrăca tricoul reprezentativei țării sale.

Mijlocașul de la Bayern Munchen a publicat un mesaj emoționant, în care și-a exprimat tristețea pentru ratarea visului de a se califica la Cupa Mondială din 2018 și și-a anunțat în continuare disponibilitatea pentru echipa națională, folosind des comparațiile între fotbaliști și "războinici".

"Sunt foarte trist, la fel ca majoritatea chilienilor. Ne-am ratat visul. Cu toții am comis greșeli, așa este. Acum trebuie să învățăm și să încercăm să nu le repetăm. E greu, dar nu se termină totul. Nu e finalul unei generații, nici al unei echipe și nici măcar al visurilor noastre. Avem multe pentru care să luptăm, multe de oferit, multă bucurie în față. Sunt vremuri dificile, iar aici vedem cine e cel mai puternic. Chile e o echipă de luptători, mă simt mândru să fac parte din ea. Și nu îi voi abandona. Vom merge împreună până la sfârșit. Voi fi disponibil pentru echipa mea națională, de fiecare dată când voi fi chemat", a fost o parte din textul postat de Arturo Vidal pe contul său de Twitter, alături de un alt mesaj: "Un războinic poate plânge, simți teama și chiar dezamăgirea, dar niciodată nu se predă sau sau renunță, până la moarte!!!!"


Arturo Vidal, vedeta naţionalei statului Chile, a dat de înţeles că va pune punct carierei internaţionale, după ce reprezentativa ”Roja” a ratat calificarea la Cupa Mondială 2018 din Rusia.

Mulţumesc pentru tot, pentru toţi aceşti ani împreună, în care am dat ce am avut mai bun la fiecare meci. Cu efort şi cu muncă totul este posibil în viaţă”, a scris, pe contul său de Twitter, Vidal, după meciul pierdut marţi seara în faţa Braziliei (0-3), în care nu a jucat.

El a menţionat că are sufletul distrus din cauza ratării calificării, dar a adăugat că este mândru de coechipierii săi şi de staff-ul tehnic.

Arturo Vidal, mijlocaşul campioanei Germaniei, Bayern Munchen, a anunţat din septembrie că intenţionează să se retragă din selecţionata statului Chile după Cupa Mondială din Rusia, la care spera să se califice cu naţionala ţării sale.

În vârstă de 30 ani, Vidal a îmbrăcat de 98 de ori tricoul reprezentativei chiliene, pentru care a marcat 23 de goluri şi a ajutat-o să câştige de două ori campionatul Americii de Sud, Copa America, în 2015 şi 2016.

Am reflectat îndelung şi vreau să petrec mai mult timp alături de familie. Aceşti zece ani au fost grei, iar acum a sosit momentul să mă odihnesc”, spunea Vidal în septembrie, care a debutat în naţionala chiliană în 2007.

Un alt jucător chilian care a lăsat să se înţeleagă că ar putea renunţa la cariera internaţională este Alexis Sanchez, atacantul lui Arsenal.

Argentinianul Juan Antonio Pizzi a anunţat că renunţă la postul de selecţioner al naţionalei statului Chile, la câteva ore după ce echipa sa a ratat calificarea la Cupa Mondială de fotbal din 2018, în urma eşecului suferit în faţa reprezentativei Braziliei (0-3).

Naţionala chiliană, campioana en titre a Americii de Sud, spera să participe pentru a treia oară consecutiv la un turneu final mondial, anul viitor în Rusia, dar s-a înclinat fără drept de apel pe stadionul Allianz Parque din Sao Paulo în faţa naţionalei "canarinha", care s-a impus prin golurile lui Paulinho (minutul 54) şi Gabriel Jesus (minutele 56 şi 90+3).

AGERPRES

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT