• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a Argentinei, Edgardo Bauza, a fost demis, după cum a anunțat noul preşedinte al Federaţiei Argentiniene de Fotbal (AFA), Claudio Tapia. Jorge Sampaoli, antrenorul Sevillei, are cele mai mari șanse să-l înlocuiască.

"L-am anunţat (pe Bauza) că nu mai este selecţionerul Argentinei", a declarat Tapia jurnaliştilor, la ieşirea din sediul AFA.

Argentina, finalistă la Cupa Mondială din 2014, se află pe locul 5 în grupa unică sud-americană a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018 şi este în pericol să rateze prezența la turneul final.

Tapia nu a anunţat înlocuitorul lui Bauza, însă cel mai probabil acesta va fi Jorge Sampaoli. Acum pe banca Sevillei, acesta a câștigat Copa America cu Chile, în 2015.

Presa din Argentina scrie că se tatonează și pista Diego Simeone, omul care a luat titlul cu Atletico Madrid, fiind aproape și de cucerirea UEFA Champions League.

Bauza (59 ani) fusese numit în fruntea selecţionatei Albiceleste în iulie 2016, când federaţia era în plin haos organizatoric şi fusese plasată sub tutela FIFA. Sub comanda sa, Argentina a obţinut doar 11 puncte din 24 posibile, totul culminând cu un eşec în faţa Boliviei, 0-2, pe 28 martie, în deplasare, în campania CM 2018.

Toată această perioadă tulbure s-a răsfrânt şi asupra performanţelor echipei naţionale, care va fi lipsită de starul Lionel Messi în următoarele sale trei meciuri, după ce vedeta Barcelonei a fost suspendată de FIFA.