• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Philipp Lahm, căpitanul lui Bayern Munchen şi fostul căpitan al naţionalei Germaniei, care şi-a anunţat retragerea la finalul acestui sezon, va fi inclus Hall of Fame-ul campioanei din Bundesliga, au anunţat bavarezii, prin intermediul site-ului oficial.

În vârstă de 33 de ani, Lahm este primul jucător care va beneficia de o astfel de onoare după 2008, atunci când Oliver Kahn a fost recompensat cu includerea în celebra galerie a celei mai titrate grupări din Germania.

De-a lungul carierei sale strălucitoare, Lahm a câştigat 8 titluri în Bundesliga, 6 Cupe ale Germaniei şi o Ligă a Campionilor, iar în 2014 a devenit campion mondial cu naţionala Germaniei.

"Philipp Lahm este unul dintre cei mai mari jucători care merită incluşi în Hall of Fame. Ca jucător, dar şi în calitate de căpitan, a fost o persoană extrem de importantă pentru noi.

Merită această recunoaştere, care îl pune alături de cei mai mari jucători de la FC Bayern", a declarat preşedintele clubului, Karl-Heinz Rummenigge.

Astfel, Lahm se alătură unor adevărate legende ale lui Bayern, precum Franz Beckenbauer, Gerd Muller, Sepp Maier, Karl-Heinz Rummenigge, Uli Hoeness, Lothar Matthaus, Giovane Elber şi Mehmet Scholl.

Exceptând o perioadă de împrumut de 2 ani, petrecută la VfB Stuttgart, Lahm a evoluat de-a lungul întregii cariere doar la Bayern Munchen.

Ultimul său joc va fi împotriva celor de la Freiburg, sâmbătă, pe Allianz Arena.