• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Nicolae Stanciu și Alexandru Chipciu au câștigat titlul în Belgia, la primul sezon la Anderlecht, dar unul dintre ei nu a apucat să se bucure prea mult după euforia de joi seară.

Stanciu, românul de 24 de ani, a fost inclus pe o listă care nu îi face deloc cinste, cea a transferurilor considerate neinspirate de voetbalnieuws.be.

”A început foarte bine și a și marcat, dar în play-off de-abia s-a văzut pe teren. Anul viitor ar trebui să fie mai bun, mai ales că vorbim de un transfer de 10 milioane de euro”, au comentat belgienii.

La polul opus se află Chipciu, cel care a împlinit 28 de ani chiar în ziua cea mare, în care Anderlecht a primit trofeu cel mai dorit din fotbalul belgian.

”Nu reprezintă stilul clasic de mijlocaș de bandă, cum a fost Christian Wilhelmsson, dar energia și assist-urile lui au însemnat foarte mult pentru Anderlecht”, au mai precizat jurnaliștii.

"Campioni de ziua mea! Cel mai frumos cadou. Vă mulțumesc pentru urări!", a scris Alexandru Chipciu pe contul său de Facebook, la scurt timp după meci, alături de o poză în care apare împreună cu Stanciu, ținând un steag al României inscripționat cu numele și semnăturile lor.

Anderlecht mai are un meci de disputat în campionat. Va juca pe teren propriu duminică, 21 mai, de la ora 15:30, din postura de campioană, cu Oostende, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

37 de meciuri a adunat Stanciu în toate competițiile și a marcat 8 goluri, trecându-și în cont și 7 assist-uri. Chipciu se poate lăuda cu 6 reușite și 13 pase decisive în 48 de partide.