• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Mircea Rednic nu este singurul antrenor român aflat pe lista posibililor înlocuitori ai lui Aleksandar Jankovic la Standard Liege. Ladisalu Boloni ar putea reveni la echipa pe care a mai pregătit-o între 2008 şi 2010.

Echipa la care evoluează mijlocaşul român Răzvan Marin s-a despărţit, luni, de antrenorul Aleksandar Jankovic. În cele şapte luni în care a fost pregătită de tehnicianul sârb, Standard a obţinut doar 41% dintre punctele puse în joc şi a ratat calificarea în play-off-ul pentru primele locuri.

În plus, jucători importanţi ca Ishak Belfodil, Matthieu Dossevi, Junior Edmilson, Milos Kosanovic şi Alexander Scholz nu au reuşit să progreseze.

După demiterea lui Jankovic, Standard va fi antrenată până la finalul sezonului de Jose Jeunechamps, iar presa a început să speculeze în legătură cu numele celui care va conduce echipa din vară.

Şefii clubului au alcătuit un profil al viitorului tehnician: acesta trebuie să fie experimentat, să aibă un trecut legat de Standard, să vorbească franceza, să fie motivat şi capabil să facă o adevărată curăţenie în vestiar.

Printre numele vehiculate de presă este şi cel al lui Rednic, care a şi jucat la echipa din Liege între 1991 şi 1996. Rednic, care nu şi-a prelungit contractul cu Mouscron, valabil până la încheierea stagiunii, a lăsat o impresie foarte bună în sezonul 2012/13, în care a pregătit-o pe Standard. Potrivit site-ului 7sur7, românul nu este, însă, apreciat de preşedintele lui Standard, Bruno Venanzi.

Pe site-ul radioteleviziunii belgiene RTBF, Boloni, campion al Belgiei cu Standard în 2009, este elogiat de un fost jucător al echipei, Benjamin Nicaise, care-l numeşte "unul dintre cei mai buni antrenori" pe care i-a avut.

Un jurnalist belgian a reacţionat pe acelaşi site: "Boloni, super palmares, dar 64 de ani! Vreţi oare să construiţi echipa de mâine a lui Standard, pe două sau trei sezoane, cu cineva de vârsta lui?"

Marele favorit pentru preluarea funcţiei de antrenor la Standard rămâne Sergio Conceicao, fost jucător al echipei, care în acest sezon lasă o impresie foarte bună la cârma grupării franceze FC Nantes.

Problema este că acum cota portughezului a explodat pur şi simplu, iar Standard nu-şi poate permite un antrenor scump. La începutul lui septembrie, când era liber de contract, Conceicao ar fi putut fi numit la Standard, însă administratorul de atunci al clubului, Daniel Van Buyten, a avut prea puţină încredere în el.

Alt nume aminitit de presă este cel al lui Franky Vercauteren, fost important mijlocaş belgian. Acesta are, însă, dezavantajul că a jucat la rivala Anderlecht şi, în plus, a avut o relaţie proastă cu directorul sportiv al lui Standard, Olivier Renard, când amândoi erau la Mechelen.

AGERPRES