• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Derby-ul de sâmbătă dintre FC Academia Rapid București și CSA Steaua, clubul aparținând Armatei, va fi condus de un arbitru central Iulian Dima, obișnuit mai degrabă cu confruntările din Liga 1 decât cu cele din eșaloanele inferioare.

Cel mai așteptat meci din Liga 4, cel dintre Academia Rapid și CSA Steaua, programat sâmbătă, 13 octombrie, în Giulești, de la ora 19:15, se va derula în fața unor tribune arhipline. Cele 10.000 de tichete, scoase la vânzare, au fost deja epuizate, astfel că se anunță o atmosferă incendiară. Pentru a nu întâmpina probleme de arbitraj, cele două formații bucureștene vor avea un ”central” pe măsură. Astfel, în urma solicitării formulate de Asociaţia Municipală de Fotbal Bucureşti, Comisia Centrală a Arbitrilor a decis ca la derby-ul de sâmbătă să fie delegat ”centralul” Iulian Dima (38 de ani). Bucureșteanul a debutat în Liga 1 în sezonul 2011-2012 la meciul CS Mioveni - Pandurii Târgu Jiu (scor: 0-2).

În urmă cu patru ani, arbitrul Iulian Dima a căzut în dizgraţia Comisiei Centrale, după ce a ascuns că este rudă cu un oficial stelist. Alexandru Deaconu a afirmat că arbitrul Iulian Dima a avut de mai multe ori posibilitatea să informeze CCA despre gradul de rudenie cu Marius Ianuli.

Nu este totuși o noutate ca un arbitru de notorietate să fie delegat confruntărilor din liga a IV-a. Luna trecută, pe terenul 5 din Ghencea, partida dintre CSA Steaua şi CS FC Dinamo Bucureşti, încheiată cu scorul 8-0, a avut parte de un arbitraj top-class. Spre surprinderea spectatorilor, meciul a fost condus de omul cu cele mai multe partide în Liga 1, Alexandru Tudor! De altfel, de mai bine de trei luni, ”Brad Pitt” se ocupă de pregătirea tactică a arbitrilor de la Asociaţia Municipală de Fotbal Bucureşti, iar soţia fostului arbitru internaţional de pregătirea fizică a acestora.

Derby-ul Ligii a 4-a, Academia Rapid-CSA Steaua, va avea parte de un spectator de lux în persoana lui Mircea Lucescu, actualul selecţioner al Turciei. Revenit în ţară după egalul cu Finlanda din deplasare, 2-2, antrenorul care a dus în Giuleşti al doilea titlu din istoria vişiniilor, a confirmat prezenţa la meci. "Chiar mi-aţi dat o idee bună şi voi merge la meciul de sâmbătă. Mai stimulez şi eu interesul pentru fotbal", a spus Il Luce.