• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

"O mare lovitură dată celor de la Ferrari", a declarat britanicul Lewis Hamilton, după ce a câştigat Marele Premiu al Canadei la Formula 1, pentru a şasea oară, devansându-l pe coechipierul său de la Mercedes, Valtteri Bottas. Este un succes care îl repoziţionează ca principal rival al lui Sebastian Vettel în cursa pentru câştigarea titlului mondial.

"A fost un weekend incredibil, nici nu puteam fi mai fericit. După slaba performanţă de la Monte Carlo, toată lumea se întreba ce s-a întâmplat şi cum putem îmbunătăţi împreună lucrurile şi iată că am reuşit.

În cursul celor cinci ani la Mercedes, eu nu am văzut niciodată echipa lucrând atât de bine împreună pentru acelaşi obiectiv, pentru a înţelege mai bine maşina şi pentru a realiza ceea ce se vede. Adică să dăm o mare lovitură celor de la Ferrari", a declarat Hamilton.

"Maşina a revenit la nivelul la care s-a aflat mereu. Acest lucru nu înseamnă că lucrurile vor merge de fiecare dată la fel de bine. Deşi mi-ar fi plăcut să câştig la Monte Carlo, este bine că aceste probleme au apărut în această etapă a sezonului. Valtteri a făcut o treabă excelentă pentru a obţine dubla. Suntem într-o bună poziţie pentru a aborda viitoarele curse", a adăugat pilotul de 32 de ani.

Pentru Hamilton este al treilea succes în şapte curse desfăşurate în acest an, el devansându-i în clasamentul final pe finlandezul Valtteri Bottas, coechipierul său la Mercedes, şi pe australianul Daniel Ricciardo (Red Bull).

Lewis Hamilton, triplu campion mondial, a bifat a 56-a victorie din carieră şi a şasea pentru el la Montreal, apropiindu-se la 12 puncte de liderul clasamentului piloţilor, germanul Sebastian Vettel, clasat al patrulea în Canada.

AGERPRES