• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a anunţat că nu-l va sancţiona pe pilotul echipei Ferrari, germanul Sebastian Vettel, găsit vinovat de acroşajul cu Lewis Hamilton (Mercedes) cu ocazia Grand Prix-ului Azerbaidjanului.

FIA a explicat, într-un comunicat, că l-a avertizat pe pilotul german, care şi-a recunoscut vinovăţia şi şi-a cerut scuze, după audierea de luni după-amiază. "Preşedintele FIA, Jean Todt, a decis după audierea pilotului că dosarul este închis", se arată în comunicat.

Totodată, Jean Todt, fostul conducător al echipei Ferrari, a "indicat că în cazul în care se va repeta un astfel de comportament, cauza va fi imediat trimisă în faţa Tribunalului internaţional al FIA pentru o anchetă aprofundată", se mai arată în comunicat.

Vettel s-a angajat să participe la "acţiuni educative" în diverse campionate de Formula 2, urmând să participe la un seminar al comisarilor FIA. De asemenea, pilotul german nu va mai fi autorizat până la finele anului 2017 să participe la campanii de securitate rutieră organizate sub egida FIA.

Cei doi piloţi, care domină Campionatul Mondial de Formula 1 - Vettel este pe primul loc cu 14 puncte avans în faţa lui Hamilton -, s-au acroşat în turul 22 la Baku, pe data de 25 iunie, într-un moment în care cursa fusese neutralizată şi monoposturile rulau în urma maşinii de securitate.

Hamilton, care se afla în frunte, a încetinit considerabil în virajul 15, iar Vettel i-a intrat în spate, avariindu-i eleronul. Nemulţumit de atitudinea sa, Vettel l-a depăşit şi a tras de volan în direcţia lui Hamilton, roţile monopostului Ferrari al germanului şi Mercedes al englezului atingându-se.

"Dacă vrea să dovedească că este bărbat, atunci hai să o facem în afara maşinii, faţă în faţă", a afirmat Hamilton în faţa camerelor de filmat la finalul cursei.

Sancţionat cu o penalitate de 10 secunde, Vettel, laureat al titlului mondial în patru rânduri (2010, 2011, 2012 şi 2013) a încheiat cursa marcată de tensiuni pe locul 4, chiar în faţa rivalului său Hamilton, triplu campion mondial (2008, 2014 şi 2015), mărindu-şi avansul în clasamentul general al piloţilor.

Pilotul australian Daniel Ricciardo (Red Bull) a terminat pe primul loc în Marele Premiu de Formula 1 al Azerbaidjanului, pe circuitul de la Baku.

AGERPRES